Praznovali v znamenju 50-letnice pomorske policije (foto)

“S takimi sodelavci, ki jih vidim pred seboj in po vsej državi, se ne bojimo nobenih izzivov,” je ob praznovanju dneva policije danes v Kopru dejal generalni direktor policije Marjan Fank. Koprsko praznovanje je bilo letos v znamenju 50-letnice pomorske policije.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > “Čeprav stanje v policiji ni rožnato in so policisti na posameznih postajah že na robu svojih zmožnosti, pa me, ko pogledam policijo kot celoto, še vedno veliko dejstev veseli. Veseli me, da vsak dan med nami veje duh pripadnosti, da nas javnost odločno podpira, da kriminalisti in policisti nikoli ne vprašajo, koliko je ura, ko je treba razkrivati kazniva dejanja in nenazadnje, da smo odkrili voznika, ki je pred dnevi na prehodu za pešce zbil mamico z otrokom,” je ob praznovanju dneva policije danes dejal direktor koprske policijske uprave Danimir Rebec.

“Težko je napovedovati, kaj nas čaka v prihodnosti,” pa je nadaljeval generalni direktor policije Marjan Fank, “zagotovo pa ne bomo pluli v mirnih vodah in zagotovo nas čaka še nekaj kriznih obdobij.” Fank je poudaril, da postaja varnost najbolj vrednotena dobrina, ker ni bila nikoli tako ogrožena kot doslej. Dodal je, da teroristične nevarnosti niso več oddaljene, ampak so pred našimi vrati.

Ob letošnjem dnevu policije je bilo v Kopru še posebej svečano, saj so praznovali tudi 50-letnico pomorske policije. Ob stavbi pristaniške kapitanije so postavili na ogled stara in sodobna policijska vozila.

Na prireditvi so podelili tudi 43 bronastih, 13 srebrnih in tri zlate ščite policije. Zlati priznanji sta prejela vodja sektorja gospodarske kriminalitete Alenka Drolc in policijski inšpektor Leon Godejša.

DANIJEL CEK


Najbolj brano