Pozimi ga ne bo zeblo

Včeraj so policisti prejeli obvestilo o tatvini lesa v bližini planine Stador na Tolminskem. Policisti so ugotovili, da si je neznani storilec od konca maja do začetka julija prisvojil približno 80 kubičnih metrov lesa, ki je bil zložen ob lokalni cesti Planina Stador-Planina Lom. Za storilcem, ki pa ga pozimi očitno ne bo zeblo, je izginila vsakršna sled.

Fotografija je simbolična Foto: Maksimiljana Ipavec
Fotografija je simbolična Foto: Maksimiljana Ipavec

PRIMORSKA > Na Spodnjih Škofijah je nekdo izpred delavnice ukradel moped z registrsko številko KPLD-64. Kontaktni ključ je bil v ključavnici, pod sedežem pa so bili dokumenti mopeda, zavarovalna polica in čelada. Lastnik je oškodovan za 1600 evrov.

Pirančan je končal v jarku

V soboto zvečer se je na Belvederju poškodoval voznik motornega kolesa. 36-letni Pirančan je prevozil zaznamovan prehod za pešce na hitrostni oviri in zapeljal ob desni rob ter v jarek. Čelade ni imel, motorno kolo pa ni bilo registrirano. Voznik tudi ni imel vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, Pirančanu pa čaka obdolžilni predlog.

Izbirčni tat

V Kopru je nekdo vlomil v dve kleti na Krpanovi ulici. Ukradel je vrtalnik znamke iskra, ki je vreden 100 evrov in zadnje kolo ter sedež s kolesa znamke cult, ki je vreden 200 evrov.

Motorja ni bilo več

Ankarančan je prijavil, da mu je nekdo v Kopru ukradel motorno kolo znamke KTM-690 supermoto, črno-oranžne barve, reg. št. LJT5-1R. Vozilo je bilo parkirano na tržnici v Kopru, vredno je 3500 evrov.

Varnostnik zasačil tatova

V koprskem trgovskem središču je varnostnik pri tatvini oblačil zasačil moškega in žensko ter ju zadržal do prihoda policistov. Oblačila so bila vredna 113 evrov, moškega iz Izole čaka kazenska ovadba.

Ni ubogal niti varnostnikov niti policistov

V noči iz sobote na nedeljo so policisti v Portorožu odredili pridržanje gostu iz Vuzenice, ki je plezal preko varovalne ograje in ni upošteval navodil varnostnika. Tudi ob prihodu policistov ni prenehal s kršitvijo. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, čaka pa ga plačilni nalog.

Kradejo tudi otroške vozičke

V Jagodju je nekdo s stopnišča bloka ukradel otroški voziček, zelene barve, znamke baby lux, ki je vreden 400 evrov.

Izginila draga salamoreznica

V Kobjeglavi je nekdo vlomil v gostilno in ukradel salamoreznico znamke berkel, ki je vredna 5000 evrov.

Iztočil gorivo in izpraznil kabino

Danes so novogoriški policisti prejeli prijavo o tatvini približno 300 litrov dizelskega goriva iz parkiranega tovornega vozila z ljubljanskimi registrskimi številkami na Ajdovskem. Poleg tega so policisti še ugotovili, da je neznani storilec vlomil v kabino tovornega vozila znamke mercedes in si prilastil še prenosnik ter novo CB postajo. Tat je povzročil za približno 1000 evrov škode.

Krepko pijana za volanom

Novogoriški policisti so v noči iz sobote na nedeljo v Novi Gorici ustavili 45-letnega voznika avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Isto noč so na hitri cesti Selo-Vrtojba ustavili 42-letnega voznika avtomobila in ga prav tako preizkusili z alkotestom. Rezultat je pokazal 0,93 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

NR


Najbolj brano