Požigalec na delu v Kopru

V soboto zgodaj zjutraj so policisti prejeli obvestilo, da je nekdo v Kopru zažgal osem zabojnikov za smeti. Na Kosovelovem trgu je zgorel celoten ekološki otok. Škode je za 3000 evrov. Policisti zbirajo obvestila o storilcu.

Fotografija je simbolična. Foto: Andraž Gombač
Fotografija je simbolična. Foto: Andraž Gombač

PRIMORSKA > Popoldne so prejeli obvestilo, da je zagorel zapuščen objekt pri Orehku. V gospodarskem objektu je zgorelo približno 50 bal sena (vsaka tehta 300 kilogramov) in 20 kubičnih metrov drv. Škodo so ocenili na približno 10.000 evrov. Vzrok požara še ni znan.

S kombijem zapeljal kar na promenado

V soboto zvečer so policisti v Portorožu opravili kontrolo pri 36-letnem vozniku kombiniranega vozila znamke renault, ki je zapeljal na promenado in pred odbojkarskim igriščem vozilo ustavil. Pri kontroli listin so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, kazal pa je očitne znake alkoholiziranosti. Alkotest je odločno odklonil, zato so mu zasegli vozilo in odvzeli registrske tablice. Sledi mu obdolžilni predlog.

Oba sta pregloboko pogledala v kozarec

Včeraj zgodaj zjutraj se je zgodila prometna nesreča v Neverkah pri Pivki. Policisti so ugotovili, da sta bila v nesreči udeležena 22- in 24-letna Pivčana. 24-letnik je vozil osebni avtomobil od Volč proti Neverkam. Ko je pripeljal do levega nepreglednega ovinka, je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal desno izven vozišča, nato pa drsel še 15 metrov. Voznik se ni poškodoval, njegov sopotnik pa je skupil nekaj prask po roki.

Istočasno je vzporedno z njim vozil 21-letnik z osebnim avtomobilom, ki ga je prehiteval. Tudi njega je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo v levo, kjer je po obračanju okoli svoje osi obstal na cesti. V nesreči se je laže poškodoval. Najprej so ga odpeljali v postojnski zdravstveni dom, nato pa v izolsko bolnišnico na šivanje. 24-letnika so policisti preizkusili tudi z alkotestom, ki je pokazal 0,55 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, 22-letnika pa je dočakala enaka usoda, alkotest je pokazal 0,44 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Obema sledi plačilni nalog.

Zaradi neprilagojene hitrosti padel

V nedeljo pozno popoldne je 49-letni Ljubljančan z motornim kolesom vozil od Senožeč proti Lažam. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je malo pred odcepom za Laže v ovinku izgubil oblast nad vozilom in padel. Huje poškodovanega so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico (zlom obeh gležnjev in poškodba ramena). Policisti so mu odredili strokovni pregled na alkohol, izdali pa so mu plačilni nalog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Prometni znak priletel v avtomobil

Danes zjutraj se je zgodila prometa nesreča blizu naselja Batuje. 75-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri naselja Selo proti Batujam. Tik pred Batujami je na vozišču postavljen otok z usmerjevalnim prometnim znakom za obvezno smer. Zaradi vožnje po levi strani je omenjeni voznik trčil v prometni znak, ki ga je odtrgalo in odbilo na levo stran v osebni avtomobil, s katerim se je v tistem trenutku iz nasprotne smeri pripeljal 40-letni voznik. Policisti bodo so 75-letniku izdali plačilni nalog.

Zaneslo s ceste, pristala na strehi

Danes nekaj minut po polnoči je 21-letna voznica avtomobila vozila iz smeri naselja Opatje selo mimo nekdanjega mejnega prehoda Lokvica proti Italiji. Zaradi neprilagojene hitrosti na spolzkem in mokrem vozišču je voznico zaneslo izven vozišča desno na travnato nabrežino, kjer se je vozilo prevrnilo na streho.

21-letnica je k sreči skupila le lažje telesne poškodbe. Tudi njej so policisti izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano