Požgali lovsko prežo

Včeraj so policisti obravnavali požig lovske preže na območju Vrtojbe. Po prvih ugotovitvah je neznanec pred kratkim požgal leseno prežo in s tem lovski družini povzročil za približno 2000 evrov škode. Odgovorna oseba je podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

 Po prvih ugotovitvah je neznanec pred kratkim požgal leseno 
prežo in s tem  lovski družini povzročil za približno 2000 evrov 
škode. Odgovorna oseba je podala predlog za pregon 
navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti glede na 
ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško 
Okrožno državno tožilstvo. Foto: STA
Po prvih ugotovitvah je neznanec pred kratkim požgal leseno prežo in s tem lovski družini povzročil za približno 2000 evrov škode. Odgovorna oseba je podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Foto: STA

PRIMORSKA > Včeraj zvečer so policiste obvestili o prometni nesreči z materialno škodo v zaselku Žigoni, v kateri sta bili udeležena dva voznika avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji s strani 34-letnega voznika osebnega vozila, ki je s svojim vozilom zadel v zadnji del avtomobila, s katerim se je pred njim vozil 61-letni voznik. Prometni policisti so 34-letnemu povzročitelju prometne nesreče v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal, da je voznik v organizmu 1 miligram alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika je bil odrejen tudi strokovni pregled v šempetrski bolnišnici. V skladu z usmeritvami novogoriškega Državnega tožilstva prometni policisti primer obravnavajo v smeri suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vlomili v hišo, odnesli denar in nakit

Včeraj so bili policisti obveščeni o nedavnem vlomu v eno od stanovanjskih hiš na območju naselja Dornberk. Neznanec je ukradel zlatega nakita in gotovino. Storilec je z omenjenim protipravnim ravnanjem oškodovancem povzročil večjo materialno škodo. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Zelena rastlina v vrečki

V Dornberku so policisti včeraj zvečer 22-letnemu občanu v postopku zasegli ročno zvito cigareto in PVC škatlico z zelenimi posušenimi delci rastline, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper omenjenega mlajšega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Kolo je izginilo

Novogoriški policisti so včera obravnavali tatvino ženskega kolesa v Novi Gorici. Nepridiprav je namreč v zadnjih dneh iz kolesarnice stanovanjskega bloka v Novi Gorici ukradel omenjeno kolo in oškodovancu povzročil za približno 50 evrov škode. Oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti v zvezi z obravnavanim primerom tatvine s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kradli parfume

Včeraj popoldne so bili policisti obveščeni o tatvini kozmetičnih izdelkov v eni od trgovin v središču Nove Gorice. Po sedaj zbranih podatkih sta dva neznanca okoli poldneva iz omenjene trgovine ukradla štiri parfume v skupni vrednosti 70 evrov. Odgovorna oseba oškodovane gospodarske družbe je v zvezi z obravnavanim primerom podala predlog za pregon omenjene tatvine, zato bodo policisti glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kradli v nogometnem klubu

Včeraj so policiste obvestili o drzni tatvini v naselju Vipolže, kjer je neznani storilec pozno popoldne vstopil v prostore nogometnega kluba in ukradel več denarnic. Policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno novogoriško Državno tožilstvo.

Za gorivo ni plačal

Danes ob 12.45 je bila policija obveščena o tatvini goriva na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik avtomobila opel zafira italijanskih registrskih številk v omenjeno vozilo natočil za 68 evrov dizelskega goriva in s kraja odpeljal, ne da bi poravnal računa za natočeno gorivo. Odgovorna oseba gospodarske družbe je podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovali avtomobil na parkirišču

Včeraj dopoldne so policisti obravnavali poškodbo avtomobila na parkirnem prostoru v Novi Gorici. Voznica je prejšnjega dne v zvečer parkirala osebno vozilo na parkirišču pred stanovanjskim blokom in naslednjega dne zjutraj ugotovila, da ji je neznanec z vozilom poškodoval zadnji odbijač njenega avtomobila. Novogoriški policisti so obravnavani primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Nasilje v družini

Včeraj so policisti na območju Upravne enote Idrija obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. V zvezi z omenjenim sumom storitve kaznivega dejanja so policisti obvestili vse pristojne državne institucije. Idrijski policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev 49-letnega osumljenca kazensko ovadili na pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje

Včeraj pozno zvečer so policisti v Novi Gorici ustavili 50-letnega voznika kombija in v postopku ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja. Prav tako so mu prometni policisti odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 1 miligram alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev prometne zakonodaje bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Nihče se ni poškodoval

Včeraj so policisti obravnavali prometno nesrečo na relaciji Zakriž-Jesenica, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo 22-letnega voznika avtomobila, ki je v nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v nasproti vozeče osebno vozilo. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na vozilih, nihče od udeležencev prometne nesreče se ni poškodoval. Policisti so 22-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano