Požar naj bi huje poškodoval dve tretjini skladiščnih prostorov Mercatorja v Zalogu

Današnji požar v skladiščnih prostorih Mercatorja v Zalogu pri Ljubljani je po prvih ocenah huje poškodoval okoli dve tretjini skladiščnih prostorov, uničil je tudi vse skladiščene izdelke.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Gmotna škoda bo velika, vendar pa bo konkretnejša ocena škode mogoča šele po zaključku uradne preiskave, so sporočili iz Mercatorja.

Zagorelo je v skladiščnih prostorih, katerih skupna površina znaša nekaj več 13.000 kvadratnih metrov, ki so bili namenjeni skladiščenju izdelkov svežega programa. Mercator je imel skladiščne prostore in blago ustrezno zavarovane, podrobnosti o poteku požara in vzroku pa bodo znani po zaključku uradne preiskave.

Omenjeno skladišče je z blagom oskrbovalo Mercatorjeve trgovine v osrednji in zahodni Sloveniji. S takojšnjo prerazporeditvijo obstoječe oskrbovalne verige požar sicer ne bo pomembneje vplival na delovanje trgovin na teh območjih, zagotavljajo v Mercatorju.

Mercator bo dolgoročno oskrbo svojih trgovin zagotovil s prerazporeditvijo logističnih poti iz ostalih dveh skladišč v Mariboru in Ptuju ter z najemom zunanjih logističnih zmogljivosti.

Na delu objekta, kjer je izbruhnil požar, so v času požara potekala vzdrževalna dela, ki jih je izvajal zunanji pogodbeni izvajalec. Prav en delavec zunanjega izvajalca je v požaru umrl. Ob tem v Mercatorju izrekajo sožalje družini ponesrečenega delavca.

V času požara je bilo sicer na lokaciji prisotnih okoli 150 zaposlenih Mercatorja, od katerih ni nihče pogrešan, so zapisali v Mercatorju.

STA


Najbolj brano