Pozabil kovček in “sprožil” alarm

Obiskovalce koprske Supernove so danes sredi dneva presenetili policisti, ki so varovali območje v bližini vhoda v trgovsko središče. “Preplah” je sprožil pozabljen kovček.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Na koprskem operativno komunikacijskem centru so danes ob 12.12 dobili obvestilo o zapuščenem kovčku, ki je bil v bližini vhoda v koprsko nakupovalno središče Supernova. Tja je prihitelo več policijskih patrulj, zavarovalo območje in s policijskimi trakovi omejilo dostop do kovčka. Začeli so zbirati obvestila o kovčku, hkrati pa po protokolu, ki je predviden v takšnih primerih, poklicali v Koper pripadnike specialne enote oziroma policiste iz njihovega oddelka za protibombno zaščito.

Ko so ti prispeli v Koper, pa je do policistov prišel tudi lastnik kovčka. Tujec ga je pozabil v bližini vhoda v trgovsko središče. Ko se je vrnil na prizorišče, pa je opazil, da se nekaj dogaja in je sprva kar nekaj časa okleval. Nazadnje je le zbral pogum in policistom povedal, da je alarm sprožil njegov kovček. Policijska akcija se je končala okoli 14.30.

Pred letom dni se je nekaj podobnega dogajala v koprskem trgovskem centru Tuš planet. Tam je neznanec pustil sumljivo torbo. Varnostniki so o tem obvestili policiste, ti pa so evakuirali trgovsko središče. V Koper so poklicali bombologe, a so klic na intervencijo kmalu preklicali, saj je eden od policistov ugotovil, da v torbi ni nič nevarnega. SP


Najbolj brano