Povzročitelju prometne nesreče na Ižanki 30 let zapora

Okrožno sodišče v Ljubljani je Samu Tadinu, ki se je julija lani na Ižanski cesti namerno zaletel v policijsko vozilo na nujni vožnji, dosodilo 30 let zapora. Za umor policista mu je dosodilo 25 let zapora, za poskus umora drugega policista pa 15 let zapora, nato pa izreklo enotno kazen 30 let zapora, kar je tudi najvišja možna kazen v tem primeru.

Okrožno sodišče v Ljubljani je Samu Tadinu, ki se je julija lani 
na Ižanski cesti namerno zaletel v policijsko vozilo na nujni 
vožnji, dosodilo 30 let zapora.  Foto: STA
Okrožno sodišče v Ljubljani je Samu Tadinu, ki se je julija lani na Ižanski cesti namerno zaletel v policijsko vozilo na nujni vožnji, dosodilo 30 let zapora.  Foto: STA

LJUBLJANA > Sodišče je torej sledilo predlogu tožilstva, ki je predlagalo takšno kazen.

Samo Tadin je dejanje na preobravnavnem naroku priznal, njegov odvetnik Bojan Župevec pa je sodišče zaprosil, naj bo pri izreku sodbe milostno in izreče najnižjo možno kazen, saj da je Tadin star že skoraj 45 let, brez službe in stalnega prebivališča. A sodišče ni našlo nobene olajševalne okoliščine.

Julija lani je Tadin poklical policijo in v lažni najavi za intervencijo dejal, da bo pobil svojo družino. Ko so policisti odhiteli na pomoč, je na Ižanski cesti v zasedi počakal prvo policijsko vozilo in namerno trčil vanj. Eden od policistov je umrl na kraju nesreče, drugi pa je bil laže poškodovan. Po mnenju tožilstva je bil motiv za dejanje maščevanje za večkratno posredovanje policistov ob Tadinovem nasilju nad nekdanjo partnerico.

STA


Najbolj brano