Povozil ga je, ko je ležal na parkirišču

Minuli konec tedna se je na Primorskem zgodilo kar nekaj nesreč, v katerih so bili udeleženi pešci. Policisti bodo dva voznika, ki sta trčila v pešca, kazensko ovadili, eden od njiju je napihal krepko več, kot je dovoljeno.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > V noči na nedeljo, ura je bila okoli 2.30, je 31-letni voznik iz okolice Kopra pri zavijanju na neosvetljeno parkirišče v bližini enega od nočnih lokalov z avtom ob nekaj zadel. Izkazalo se je, da je na parkirišču na tlel ležal 43-letni moški, doma iz Kopra. Voznik ga je z avtom prevozil z prednjo desno pnevmatiko. Reševalci so poškodovanega moškega, ki je bil v nezavesti in podhlajen, odpeljali v izolsko bolnišnico, policisti pa so za oba odredili strokovni pregled. 31-letni voznik je imel 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

V nedeljo okoli 17.24 je v naselju Branik 89-letni voznik, ki je peljal po regionalni cesti od Štanjela proti Dornberku, na osvetljenem prehodu za pešce trčil v starejšega pešca. Tega je vrglo na pokrov motorja in vetrobransko steklo, nato pa je padel na cesto. V nesreči se je pešec huje poškodoval, reševalci so ga oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V soboto okoli 17.30 pa je nesrečo povzroči pijani voznik avtomobila. 56-letni voznik se je peljal od Lokavca proti naselju Cesta. Na ravnem delu lokalne ceste, izven Lokavca, ni vozil po desni strani ceste, ampak je zapeljal na levo stran in z levim prednjim delom avta zadel v 39-letnega pešca, ki je hodil ob levem robu ceste. Odbilo ga je naprej, tako da je poškodovan obležal na levi strani ceste. Ajdovski reševalci so pešcu nudili prvo pomoč, nato pa so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Policisti so voznika avtomobila preizkusili z alkotestom. Napihal je 0,93 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti bodo povzročitelja obeh nesreč ovadili zaradi nevarne vožnje.

V nedeljo okoli dveh ponoči sta se v nesreči, ki se je zgodila v bližini naselja Črniče, poškodovali voznica in njena sopotnica. 25-letno voznico je v levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo s ceste. V nesreči se je laže poškodovala, njena 42-letna sopotnica pa huje. Reševalci so obe odpeljali v bolnišnico. Vozilo je povsem uničeno. Tudi 25-letnico bodo policisti ovadili tožilstvu.

Včeraj dopoldne pa se je zaradi prekratke varnostne razdalje zgodila nesreča na cesti med Dornberkom in Dombravo. 67-letna voznica je nameravala zaviti desno proti Prvačini in je zato zmanjšala hitrost, 38-letni voznik, ki je peljal za njo, pa ni uspel pravočasno upočasniti in je z avtom trčil v zadnji del njenega vozila. V nesreči se ni nihče poškodoval.

V nedeljo je pomoč v šempetrski bolnišnici zaradi bolečin v kolku poiskal 41-letni kolesar. V soboto dopoldne je padel na kolesarski stezi Solkan-Plave. Pri menjavanju prestav se je veriga na kolesu zataknila in blokirala zadnje kolo, zaradi česar je 41-letnik padel in zdrsnil v ograjo ter se poškodoval.

SP


Najbolj brano