Povečan promet proti slovenski Istri

Na cestah že dopoldne nastajajo gneče in zastoji, in sicer na gorenjski avtocesti pred izvozom Lesce in pred cestninsko postajo Hrušica v smeri proti Avstriji, kjer je kolona vozil dolga dva kilometra. Tako kot danes je tudi v soboto pričakovati povečan promet proti slovenski Istri, v nedeljo pa od meje s Hrvaško proti notranjosti države in proti Avstriji.

Fotografija je simbolična. Foto: Srdjan Živulović/Bobo
Fotografija je simbolična. Foto: Srdjan Živulović/Bobo

LJUBLJANA > Voznikom na gorenjski avtocesti, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, na Prometno-informacijskem centru za državne ceste priporočajo, da avtocesto zapustijo na izvozu Lipce. Gneče in zastoji nastajajo tudi na cestah Lesce-Bled, Šmarje-Dragonja in Izola-Portorož.

Tudi na nekaterih mejnih prehodih so že daljše čakalne dobe. Na Dragonji vozniki pri izstopu iz države čakajo eno uro, pri vstopu pa pol ure. Na Sečovljah je čakalna doba pri vstopu v državo 20 minut.

Kot je povedal Vasja Podkrižnik s prometnoinformacijskega centra, tudi popoldne pričakujejo povečan promet proti slovenski Istri, največjo gostoto prometa ne najbolj izpostavljenih odsekih pa pričakujejo v soboto, in sicer na koncu podravske avtoceste pri Dražencih ter naprej mimo Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje, na primorski avtocesti proti Kopru in pred predorom Karavanke na obeh straneh. Prav tako bo predvidoma povečan promet na cestah Lesce-Bled, Koper-Šmarje-Dragonja ter Izola-Portorož-Sečovlje.

Najbolj bodo obremenjeni bodo tudi v soboto mejni prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane in Gruškovje, zato voznikom priporočajo, da se tem mejnim prehodom izognejo.

V nedeljo pa pričakujejo močno povečan promet na istih relacijah, a v nasprotni smeri, torej od meje s Hrvaško proti notranjosti države ter naprej proti Avstriji, je povedal Podkrižnik.

Voznike opozarjajo, da v zastojih vedno pustijo dovolj prostora za reševalno pot.

STA


Najbolj brano