Povečan promet proti slovenski in hrvaški obali

Na vseh slovenskih avtocestah, zlasti proti slovenski in hrvaški obali, je že gost promet z zastoji. Daljše so tudi čakalne dobe pri vstopu in izstopu iz države. Na mejnih prehodih občasno prihaja do daljših čakalnih dob, na mejnem prehodu Starod se trenutno na izstop iz države čaka 30 minut.



Največjo gostoto prometa je pričakovati v soboto zjutraj. Foto: Leo Caharija
Največjo gostoto prometa je pričakovati v soboto zjutraj. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je gost promet z zastoji med drugim na primorski avtocesti med Logatcem in Ljubljano, na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije, kjer je kolona vozil dolga en kilometer, ter na cestah Izola-Portorož, Starod-mejni prehod Starod in Lesce-Bled.

Zaradi prometne nesreče je na štajerski avtocesti med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje proti Mariboru zaprt počasni pas, zaprta je še cesta Dolenja Trebuša-Idrija pri Stopniku.

Zaradi okvare tovornega vozila je na primorski avtocesti med priključkom Senožeče in razcepom Nanos proti Ljubljani zaprt počasni pas.

Največjo gostoto prometa je pričakovati v soboto zjutraj, in sicer na koncu podravske avtoceste pri Dražencih ter naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje, na primorski avtocesti proti Kopru, pred predorom Karavanke v obe smeri, na cestah Lesce-Bled, Koper-Šmarje-Dragonja ter Izola-Portorož.

Najbolj obremenjeni mejni prehodi pa bodo Dragonja, Starod, Jelšane ter Gruškovje. Na Prometno-informacijskem centru svetujejo voznikom, naj se na pot odpravijo spočiti in pripravljeni.

Gorenjski policisti ob tem voznike pozivajo tudi k pravilnemu razvrščanju v primeru prometne nesreče, saj to lahko reši življenje. To pomeni, da na sredini vozišča pustimo prost pas za reševalne službe, so še zapisali na Policijski upravi Kranj.

STA


Najbolj brano