Potisnil ga je v varovalno ograjo

Reševalci so v torek zvečer v izolsko bolnišnico prepeljali na zdravljenje hudo poškodovanega voznika iz okolice Ormoža, ki je bil udeležen v prometni nesreči na avtocesti med Divačo in Videžem. Nesrečo je povzročil voznik iz Pirana.

Pirančan je z avtom zadel v vozilo  celjske registracije in ga 
porinil v varnostno ograjo. Voznik iz okolice Ormoža se je v 
nesreči huje poškodoval.  Foto: Zgrs Sežana
Pirančan je z avtom zadel v vozilo celjske registracije in ga porinil v varnostno ograjo. Voznik iz okolice Ormoža se je v nesreči huje poškodoval.  Foto: Zgrs Sežana

PRIMORSKA > Huda nesreča se je na avtocesti med Divačo in Videžem zgodila okoli 19. ure. 44-letni Pirančan se je z avtom peljal proti Videžu, ko je dohitel avto, ki ga je vozil 53-letni voznik iz okolice Ormoža. Pirančan je z avtom trčil v njegovo vozilo, ki ga je nato odbilo v varovalno ograjo. 53-letni voznik se je v nesreči huje poškodoval. Sežanski reševalci so ga s poškodbami glave odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico, kamor so odpeljali tudi njegovo leto starejšo sopotnico iz okolice Celja, ki se je v nesreči laže poškodovala.

Policisti so z alkotestom preizkusili voznika iz Pirana, ki je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola. Za ponesrečenega voznika pa so odredili strokovni pregled. Posredovali so tudi sežanski gasilci, ki so zavarovali in razsvetlili območje nesreče, nato pa razlite tekočine posuli z vpojnim materialom.

Včeraj zjutraj se je na Ankaranski cesti v Kopru, približno 500 metrov pred avtomobilskim salonom Porsche, laže poškodoval 57-letni motorist iz Ankarana. Peljal se je proti Kopru, nato pa je zadel v robnik in padel. Včeraj okoli 8.30 pa je 42-letna voznica avtomobila na prehodu za pešce pri trgovini Spar na koprski Ulici 15. maja trčila v 55-letnega pešca iz Kopra. Reševalci so ga s tremi zlomljenimi rebri odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

V torek zvečer so policisti na Bazari ustavili pijanega 44-letnega voznika avtomobila. Napihal je 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (približno 1,5 promila). Začasno so mu vzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga tudi obdolžilni predlog.

V torek popoldne se je na Ajševici laže poškodoval tudi 20-letni voznik avtomobila. Okoli 17.20 se je 88-letni voznik z avtomobilom peljal iz naselja Loke proti Ajševici in pri tem izsilil prednost 20-letniku, ki je vozil naravnost proti Ajševici. Poškodovanega mladeniča so na kraju oskrbeli novogoriški reševalci, nato pa so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti izdali plačilni nalog. SP


Najbolj brano