Potegnilo jo je v potok

V štirih nesrečah, ki so se v četrtek in včeraj zgodile na Goriškem, jo je najbolj skupila 14-letnica na mopedu, v katerega je v Ajdovščini trčil voznik z avtom. Poškodovana najstnica je sedela za 15-letno prijateljico, ki je z mopedom vozniku izsilila prednost. Pri vasi Soča je voznica zapeljala v potok, pri Plavah sta trčila domača, v Solkanu pa italijanska voznika.

Voznica se je pri vasi Soča umikala drugi voznici in končala v potoku pod cesto Foto: Gz Bovec
Voznica se je pri vasi Soča umikala drugi voznici in končala v potoku pod cesto Foto: Gz Bovec

GORIŠKA >Najhujša nesreča se je zgodila v četrtek pozno zvečer na Idrijski cesti v Ajdovščini. Ob 22.36 sta se namreč po stranski cesti pripeljali na glavno dve najstnici, oziroma dekleti, stari 14 in 15 let. Vozila je starejša, ki je med vožnjo nosila tudi čelado, mlajša pa je bila brez. 15-letnica je zapeljala z mopedom na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik z avtom.

Ta se trku ni mogel izogniti. Dekleti sta z mopedom vred padli na tla, voznica se je pri tem lažje poškodovala, sopotnica pa huje. Poškodbo, ki jo je utrpela, bi zagotovo preprečila čelada. Ajdovski reševalci so dekleti oskrbeli in ju prepeljali v šempetrsko bolnišnico, ajdovski gasilci pa so jim pri tem pomagali, zavarovali kraj in očistili cesto.

V četrtek opoldne se je zgodila nesreča tudi pri vasi Soča na Bovškem, kjer je voznica iz Pirana med srečevanjem z avtom, s katerim je nasproti pripeljala druga voznica, zapeljala preveč v desno. Avto je potegnilo v obcestni jarek, od koder se je prevrnil v strugo bližnjega potoka. Avto je na koncu pristal na boku tri metre pod cesto, voznica pa se je s pomočjo gasilcev uspela rešiti skozi voznikovo okno. Bovški in kobariški gasilci so vozilo z dvigalom dvignili na cesto in očistili izlite motorne tekočine.

V četrtek zvečer je počilo še na cesti med Vrhovljami in Plavami, kjer je domačin pri vključevanju na cesto s parkirišča z avtom izsilil prednost vozniku z območja Ljubljane. V nesreči je bil laže poškodovan Ljubljančan, ki so ga novogoriški reševalci oskrbeli. V nesreči so pomagali tudi novogoriški poklicni gasilci. Ti so včeraj zgodaj popoldne odhiteli tudi v križišče za Soško in Skalniško cesto v Solkanu, kjer sta zaradi izsiljevanje v križišču trčila dva italijanska voznika. Ena od sopotnic je bila pri tem laže ranjena, zato so jo novogoriški reševalci oskrbeli na kraju in jo odpeljali v goriško bolnišnico.

DC


Najbolj brano