Poštna uslužbenka se je uprla roparju

Petkov poskus ropa pošte v Prestranku se je zamaskiranemu neznancu povsem ponesrečil. Pogumna uslužbenka se ni prestrašila niti ob pogledu na pištolo in je roparja pregnala.

Neznanec je s pištolo pred vhodom grozil poštni uslužbenki, 
a je moral oditi brez plena.  Foto: Veronika Rupnik Ženko
Neznanec je s pištolo pred vhodom grozil poštni uslužbenki, a je moral oditi brez plena.  Foto: Veronika Rupnik Ženko

PRESTRANEK > V petek okoli petih popoldne je neznanec uslužbenko pošte v Prestranku presenetil, ko je praznila poštni nabiralnik. Moški je bil zamaskiran, v desni roki je držal pištolo, z levo pa je uslužbenko potiskal proti vhodu v pošto. Od nje je zahteval denar, hkrati pa ji je rekel, da ji noče nič hudega.

Uslužbenka se mu je uprla in se pred pošto začela z njim prerivati. Ko je neznanec ugotovil, da ne bo uspel s svojim načrtom, si je premislil in brez plena zbežal v neznano. Uslužbenka pa se je nato zaklenila v pošto in poklicala nadzorni center.

Policisti za neznanim roparjem še poizvedujejo, drugih podrobnosti pa za zdaj še niso razkrili. Pošto v Prestranku so oropali že pred sedmimi let. Ropar je tudi takrat grozil uslužbenki s pištolo in tako dobil 3000 evrov. Policisti so ga po nekaj mesecih prijeli. Pred šestimi leti pa so oropali tudi tamkajšnjega poštarja, policisti so tudi takrat roparja prijeli. Na sodišču so ju obsodili na pogojni kazni. SP


Najbolj brano