Poškodoval se je pri spravilu lesa

Danes okrog 9. ure se je na območju Idrijske Bele pri spravilu lesa v gozdu poškodoval 49-letni delavec. Skupaj s sodelavcema je žagal drevo, nad njim pa je bil že požagan panj drevesa, ki se je skotalil ter ga zadel v rame in glavo. Idrijski reševalci so ga oskrbeli in ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo poslali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Fotografija je simbolična Foto: Alenka Tratnik
Fotografija je simbolična Foto: Alenka Tratnik

PRIMORSKA > V ponedeljek okrog poldneva se je na območju naselja Petrovo Brdo v tolminski občini pri opravljanju del poškodoval 42-letni dlavec delavec. Padel je v kanalizacijski jašek (sredi dvorišča stavbe) v globino šest metrov na betonsko dno in si huje poškodoval desni gleženj. Poleg policistov so tja prišli tudi tamkajšnji gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči, ki so poškodovanega delavca oskrbeli in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. O nesreči so obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in novogoriško okrožno državno tožilstvo ter delovno inšpekcijo. Tolminski policisti so tujo krivdo izključili in bodo poročilo poslali okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Pijana za volanom

Ponoči so policisti v Ajdovščini ustavili 46-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so policisti zoper voznika dali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj popoldne so policisti v Velikih Žabljah ustavili 36-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Voznik je v organizmu imel 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi zoper tega voznika bodo policisti poslali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči kolesarka laže poškodovana

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila prejšnjega dne v križišču v Novi Gorici, v kateri sta bila udeležena kolesarka in voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker 75-letni voznik avtomobila ni upošteval pravil prednosti. Po sedanjih ugotovitvah se je starejša kolesarka v nesreči laže poškodovala. Zdravniško pomoč so ji nudili v zdravstvenem domu Nova Gorica, nato so jo napotili na pregled v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Pri vzletu se je poškodoval češki jadralni padalec

Policiste so v ponedeljek malo po 13. uri obvestili o nesreči jadralnega padalca na vzletišču Kobala na Tolminskem, kjer se je pri vzletu poškodoval 26-letni češki jadralni padalec. Reševalci GRS Tolmin so ga na kraju oskrbeli, kasneje pa so ga člani dežurne ekipe GRS z Brnika s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. tam so ugotovili, da je utrpel lažje poškodbe.

NR


Najbolj brano