Poškodoval se je pri delu v gozdu

Ob 9.21 se je v Gorenji Kanomlji v občini Idrija pri delu v gozdu poškodoval gozdni delavec. Gasilci PGD Spodnja Idrija so nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali do Idrije. Iz Idrije sta ga v UKC Ljubljana odpeljali dežurna ekipa reševalcev HNMP z Brnika in posadka s helikopterjem LPE, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Fotografija je simbolična. Foto: Bogdan Macarol
Fotografija je simbolična. Foto: Bogdan Macarol

PRIMORSKA > V koprski prodajalni avtomobilov je v petek neznanec zmedel prodajalca in iz blagajne ukradel 1500 evrov. S kraja se je odpeljal s črnim osebnim avtomobilom VW golf, karavan izvedbe, nemške registracije.

Iz hiše odnesel prstan

V Pivki je v petek nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je vse prostore in ukradel zlat prstan. Lastniki so oškodovani za 1000 evrov.

Moški je pretepal partnerko

Koprski policisti so v soboto zvečer obravnavali nasilje v družini. Moški je pred malimi otroci pretepal in zmerjal partnerko. Izrekli so mu prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V petek pa so koprski policisti obravnavali dalj časa trajajoče nasilje v družini. Nasilneža bodo kazensko ovadili.

V nedeljo so koprski policisti obravnavali nasilje v družini. Moškemu so izrekli prepoved približevanja partnerki in otrokoma. Sledi mu kazenska ovadba.

Policista zalotila 17-letnika pri kraji

V soboto zvečer sta policista na koprski tržnici zalotila 17-letnega domačina, ki je ukradel moped piaggio. Z rokami je vlekel moped, medtem ko je tulil alarm. Odredila sta mu pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba.

Kradli skuterje

V Izoli je v soboto nekdo iz skupne garaže večstanovanjskega bloka na Južni cesti ukradel skuter piaggio, ZiP 25, temno modre barve.

Nekdo je pod vasjo Puče ukradel kolo s pomožnim motorjem znamke piaggio tip zip 25, črne barve, ki ga je tam parkiral lastnikov sin. Lastnik je oškodovan za 1400 evrov.

Ukraden bmw je čakal pod Vremščico

V nedeljo zjutraj je policiste poklical občan in povedal, da je pod Vremščico že dva dni na parkirišču parkiran avtomobil bmw. Policisti so ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji 4. junija lani.

Vlomili v hišo v Kopru

Neznanci so v nedeljo vlomili v hišo v Kopru. Na vrtu so policisti našli pištoli in naboje, ki so jih vlomilci vzeli iz hiše, nato pa pustili na dvorišču. Drugega niso ukradli.

Moški z vratu vzel verižico 84-letnici

84-letnica iz Kopra je prijavila policiji, da ji je neki fant sredi Kopra z vratu strgal verižico in stekel po ulici. Oškodovana je za 300 evrov, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Našli ukraden skuter

V nedeljo je domačin policiste obvestil, da skuter rdeče-bele barve leži približno 1,5 metra pod cesto od Dolnje Košane, tik pred železniško postajo v Gornji Košani. Policisti so preko evidenc ugotovili, da je bilo kolo z motorjem Logatčanu ukradeno 4. maja. Lastnik je vozilo že prevzel.

Trčila sta

V nedeljo ob 13.11 je 55-letni voznik avtomobila, državljan Hrvaške, ki začasno stanuje v Ljubljani, na cesti Ilirska Bistrica-MP Jelšane pri odcepu za Novokračine zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v avtomobil, ki ga je vozil 40-letni voznik iz okolice Ljubljane. Povzročitelj in sopotnik v drugem avtomobilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

V nedeljo ob 18.52 je državljanka Avstrije v Kopru z avtomobilom polkrožno obrnila čez polno črto. Takrat je za njo pripeljal 49-letni motorist iz Trsta, ki je vanjo trčil. V nesreči je se je laže poškodovala 55-letna sopotnica na motorju, prav tako iz Trsta. Povzročiteljica je plačala globo.

Voznik je napihal

V nedeljo ob 22.53 je bila v Kopru manjša prometna nesreča. Policisti so udeležencema odredili alkotest, ki je 72-letnemu vozniku pokazal 0,95 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, voznici pa nič. Vozniku sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in nepravilne strani vožnje, ki je bila razlog za prometno nesrečo.

Kradli iz hiše

V Portorožu je nekdo v nedeljo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in ukradel dvojna sončna očala, moško ročno uro, žensko ročno uro znamke festina, zlato žensko zapestnico, zlat križec z obeskom ter 35 evrov in 280 hrvaških kun. Lastniki so oškodovani za 1500 evrov.

NR


Najbolj brano