Poškodbe so bile za motorista usodne

Danes popoldne se je v Dolenji Trebuši zgodila huda prometna nesreča, po kateri je umrl 48-letni motorist iz okolice Vrhnike.

 Foto: STA
Foto: STA

TOLMIN > Nesreča se je zgodila nekaj minut po 15. uri. 21-letni voznik se je z avtom peljal od Mosta na Soči proti Idriji. Ko je v Dolenji Trebuši dohitel kolono vozil, je zapeljal levo, čez sredinsko črto, takrat pa je iz nasprotne smeri pripeljal 48-letni motorist, doma iz okolice Vrhnike. Motor je trčil v avto, motorista pa je odbilo. Obležal je s hudimi poškodbami. Na kraj nesreče so poleg policistov prihiteli tudi tolminski gasilci in reševalci, ki so motorista oskrbeli. Poklicali so tudi reševalno ekipo s helikopterjem za prevoz v klinični center, vendar so bile poškodbe prehude. Motorist je umrl še pred prihodom helikopterja.

V zadnjih dneh se je na primorskih cestah zgodilo še več nesreč, v katerih so bili vpleteni motoristi, a so se vse končale z manjšimi poškodbami. Na cesti med Pivko in Kalom se je danes poškodoval 19-letni poštar, doma iz Pivke. S skuterjem je peljal čez slepe tire, spodneslo mu je prednjo gumo, tako da je padel. V četrtek zvečer je pri pri Ilirski Bistrici, na mostu med Žabovico in Zemonom, padel 16-letni motorist. Z motornim kolesom je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti trčil v levi rob mostu in padel. SP


Najbolj brano