Posilstvo še preiskujejo

Dober teden dni po prijavi posilstva v Tolminu policisti in kriminalisti kaznivo dejanje še preiskujejo. Zaradi interesa preiskave so pojasnila z novogoriške policijske uprave še vedno skopa, tožilstvu zaradi posilstva še niso ovadili nikogar.

Posilstvo, ki se je zgodilo na prireditvi Metaldays, policisti še 
preiskujejo. Foto: Miha Koron
Posilstvo, ki se je zgodilo na prireditvi Metaldays, policisti še preiskujejo. Foto: Miha Koron

TOLMIN, NOVA GORICA > Kriminalistična preiskava kaznivega dejanja posilstva še vedno poteka in ni zaključena, je dober teden dni po prijavi iz Tolmina povedal tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik in dodal, da policisti o svojih ugotovitvah sproti obveščajo tudi novogoriško tožilstvo. “Drugih podrobnosti zaradi intenzivne preiskave v tej fazi predkazenskega postopka in zaradi zaščite žrtve ne moremo posredovati,” je še dodal Božnik. To pa pomeni, da policisti v rokah za zdaj še nimajo dovolj dokazov, da bi kogar koli ovadili za to kaznivo dejanje.

Policistom so posilstvo prijavili prejšnjo sredo (22. julija), zgodilo pa se je med priljubljeno prireditvijo Metaldays na Sotočju na Tolminskem. Žrtev je bila mlajša Avstrijka, ki je šele dobro prestopila prag polnoletnosti. S prijatelji se je udeležila večdnevne prireditve Metaldays. Policisti in kriminalisti še vedno nadaljujejo z ukrepi, ki bi jih pripeljali do osumljencev navedenega kaznivega dejanja, še pojasnjuje Božnik.

Po dogodku se je med domačini razširila informacija, da naj bi mlado Avstrijko posilila dva mladeniča. Ni pa bilo povsem jasno, ali ju je najstnica poznala ali ne. Po nekaterih namigih naj bi se posilstvo zgodilo znotraj skupine Avstrijcev, v bližini naj bi bili tudi francoski obiskovalci prireditve. Dekle je po prijavi odšlo v tolminski zdravstveni dom, kjer so jo pregledali.

SP


Najbolj brano