Posiljevalcev še niso odkrili

Preiskava posilstva, ki je pred dobrim mesecem še dodatno vznemirilo dogajanje na Sotočju, kamor so se zgrinjali obiskovalci glasbene prireditve Metaldays, še ni končana. Na novogoriški policijski upravi pojasnjujejo, da kriminalisti z delom še niso končali in da nadaljujejo z ukrepi, ki bi jih pripeljali do osumljencev, domnevno tujih državljanov.

Policisti še preiskujejo posilstvo, ki se je zgodilo med 
prireditvijo Metaldays. Foto: Miha Koron
Policisti še preiskujejo posilstvo, ki se je zgodilo med prireditvijo Metaldays. Foto: Miha Koron

TOLMIN, NOVA GORICA > Po dobrem mesecu od posilstva, policija je prijavo dobila 22. julija, žrtev je bila komaj polnoletna Avstrijka, obiskovalka glasbene prireditve na Sotočju, novogoriški kriminalisti še niso zbrali dovolj dokazov, da bi lahko spisali kazensko ovadbo proti storilcem. Kot smo poročali, naj bi po neuradnih informacijah mlado Avstrijko posilila dva moška, prav tako tujca, morda celo sodržavljana. V bližini skupine mladih, s katero je na Sotočje prišla najstnica, naj bi bili tudi obiskovalci iz Francije.

Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave, pojasnjuje, da so kriminalisti in policisti izvedli vse nujne preiskovalne postopke. Kar pomeni, da so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, se pogovorili s številnimi ljudmi, ki bi jim lahko pomagali pri iskanju osumljencev in zavarovali biološke sledi.

“Preiskava kaznivega dejanja posilstva še vedno poteka in ni zaključena,” odgovarja še Božnik. Policisti o svojih ugotovitvah obveščajo pristojno tožilstvo. Drugih podrobnosti pa zaradi intenzivne preiskave in zaščite žrtve kaznivega dejanja še vedno ne morejo razkriti. Po neuradnih informacijah novogoriški kriminalisti v preiskavi sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi. Ker tudi žrtev ni s prstom pokazala na storilce, je razplet preiskave v veliki meri odvisen tudi od tega, ali bodo kriminalisti (iz tujine) dobili potrditev o ujemanju zavarovanih vzorcev DNK storilcev. SP


Najbolj brano