Posiljeval svoja psa, fotografije pa objavljal na spletu

Zagrebška policija je sprožila preiskavo zoper Zagrebčana, ki ga sumi, da je več let posiljeval svoja psa, pasme rodezijski gonič, fotografije pa nato objavljal na spletu, na “specializiranih” straneh za zoofile.

Rodezijski gonič Foto: Vir: Index.Hr
Rodezijski gonič Foto: Vir: Index.Hr

ZAGREB > Hrvaški mediji pišejo, da gre za moškega, ki so ga sosedje poznali kot človeka, ki naj bi lepo skrbel za svoja dva štirinožna prijatelja. Portal 24sata dodaja še, da naj bi šlo za uglednega direktorja in lastnika podjetja, ki je med drugim registrirano tudi za prodajo psov.

Moškega je policija priprla, preiskovalni sodnik mu je odredil enomesečni pripor, da v teku preiskave ne bi mogel vplivati na priče. Poleg posiljevanja svojih psov ga sumijo tudi ubijanja živali.

Po hrvaških zakonih mu grozi zapor do enega leta. Za primerjavo: v Franciji zoofilijo kaznujejo z zaporom do dveh let in denarno kaznijo do 30 tisoč evrov, v Švici obsojenega zoofilije lahko kaznujejo tudi z zaporom do treh let. Tovrstna dejanja so ilegalna na Norveškem, v Belgiji, na Nizozemskem, Irskem, v Kanadi pa za tovrstno početje grozi celo kazen do deset let zapora, še dodajajo na Žurnal24.si.

Spletno uredništvo


Najbolj brano