Popoviča preiskujejo zaradi suma plačila odvetnika z občinskim denarjem

Koprski župan Boris Popovič je za Planet TV potrdil, da zoper njega poteka kriminalistična preiskava zaradi suma, da si je z občinskim denarjem plačal usluge odvetnika Mira Senice. Sum, da bi storil takšno dejanje, Popovič zavrača, je poročala televizija.

Koprski župan Boris Popovič je za Planet TV potrdil, da zoper njega poteka kriminalistična preiskava zaradi suma, da si je z občinskim denarjem plačal usluge odvetnika Mira Senice. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprski župan Boris Popovič je za Planet TV potrdil, da zoper njega poteka kriminalistična preiskava zaradi suma, da si je z občinskim denarjem plačal usluge odvetnika Mira Senice. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > O kriminalistični preiskavi je sicer v sredo poročala Televizija Slovenija. Šlo naj bi za posle z Evropskim centrom za reševanje sporov, ki ga vodi Katarina Kresal in ki mu je občina Koper, uradno za pravna mnenja, nakazala 160.000 evrov. Ob tem naj bi na občini zamolčali 56.000 evrov za mnenje v zadevi Sermin, v kateri Popoviča zastopa odvetnik Miro Senica, je poročal Planet TV.

Z Mestne občine Koper so posredovali izjavo Popoviča, v kateri pravi, da je občina Koper Evropskemu centru za reševanje sporov plačala 160.000 evrov za strokovna pravna mnenja. Po navedbah Popoviča je šlo med drugim za mnenje glede finančnih posledic novoustanovljene občine Ankaran in za mnenje o pravilnosti postopkov prodaje zemljišča na Serminu družbi Serming.

"Glede očitkov o plačilu odvetnikov za moje sodne procese, pa lahko povem samo to, da je že od nekdaj vsakomur v Sloveniji kristalno jasno, da si odvetnika lahko privoščim in ne bi mi padlo na pamet, da bi mi to plačeval bilo kdo tretji, pa naj bo to občina, država, Evropa, ali Gadafi," je zapisal Popovič.

Na koprski občini pa so dodali, da so v okviru sodelovanja z Evropskim centrom za reševanje sporov zavarovali interese občine. "Nikakor pa ni šlo iz tega naslova plačilo odvetnikov v tej in niti v nobeni drugi zadevi," so zapisali.

Na Policijski upravi Koper so na vprašanje o preiskavi odgovorili, da podrobnosti o poteku predkazenskih postopkov zaradi interesa preiskav ne morejo razkrivati.

STA


Najbolj brano