Popovič ne prizna, da je žalil Carlovo

“Župan je brutalno vdrl v mojo intimo, naklepno me je žalil in z lažmi obrekoval,” je po včerajšnjem naroku, na katerem je koprsko okrožno sodišče začelo soditi Borisu Popoviču zaradi obrekovanja in žalitev Evgenije Carl, povedala slednja. “Vse, kar sem povedal, je res,” še naprej zatrjuje Popovič.

Borisa Popoviča so  na koprsko okrožno sodišče včeraj 
pripeljale domnevne žalitve na račun novinarke Evgenije  
Carl. Foto: Danijel Cek
Borisa Popoviča so na koprsko okrožno sodišče včeraj pripeljale domnevne žalitve na račun novinarke Evgenije Carl. Foto: Danijel Cek

KOPER > Priznana televizijska novinarka in predlanska dobitnica priznanja Slovenka leta Evgenija Carl je proti koprskemu županu Borisu Popoviču spisala zasebno kazensko tožbo zaradi dveh kaznivih dejanj razžalitve in enega kaznivega dejanja obrekovanja.

Prvič naj bi jo razžalil v začetku oktobra 2013, ko je Carlovi pred koprskim sodiščem ob navzočnosti številnih novinarjev, prižganih kamerah in mikrofonih dejal, da je njegova žena pohvalila njene nove prsi. Slab mesec kasneje je na istem kraju znova govoril o njej in jo osumil, da je koruptivna in da je državno podjetje plačalo za poseg na njenem telesu.

Obenem je govoril o njenem nekdanjem ljubezenskem razmerju in kako naj bi to razmerje vplivalo na njeno poročanje o različnih podjetjih, s čimer jo je po njenem mnenju obrekoval. Nazadnje je sredi decembra 2013 znova pred koprskim sodiščem novinarjem spet govoril o njenem domnevnem lepotnem posegu in se spraševal, kako ga je plačala.

Z dvema razžalitvama in enim obrekovanjem je Popovič po mnenju Carlove škodoval njeni časti in dobremu imenu in jo razžalil, pri čemer se je zavedal, da jo javno žali, zasmehuje, ponižuje, zaničuje in nedopustno posega v njeno osebno življenje. Po njenem mnenju je Popovič o njej trdil in raznašal neresnična dejstva, da ni poštena, da je koruptivna, da laže in napada druge osebe, čeprav naj bi vedel, da je to, kar govori, neresnično.

Na predobravnavnem naroku je sodnik Matevž Gros včeraj Popoviča vprašal, če prizna očitana dejanja. “Krivde seveda ne priznavam. Vse, kar sem rekel, je resnica,” je odgovoril Popovič. Na dodatno vprašanje sodnika, ali priznava kakšno dejanje v obtožbi, je odgovoril enako. Sodnik je zato razpisal sojenje, ki se bo začelo sredi letošnjega decembra.

Carlova je z odvetnikoma iz odvetniške pisarne Velkaverh včeraj predlagala sodniku, naj na sojenju zasliši tako Popoviča kot njo in pregleda 15 spletnih strani, na katerih so bile objavljene Popoviče žalitve.

Popovičev odvetnik Branko Gvozdić pa je predlagal še zaslišanje Popovičeve žene Eve Popovič in številnih drugih prič, med njimi novinarje, gospodarstvenike, zdravnike, svetnike Popovičeve stranke in njegove podpornike. Gvozdić bi na sojenje rad pripeljal direktorja časnika Finance Petra Frankla, Alda Babiča, Sebastijana Jeretiča, Rajka Hrvatiča, Petra Mahniča. Gašparja Mišiča, Egona Bandlja, Vejsila Hota in druge.

Gvozdič je sodniku še predlagal, naj si prebere številne članke o lepotnih kirurških posegih na telesu številnih žensk, od Victorije Beckham do Iris Mulej. Odvetnik Carlove Aleš Štravs je predlogom obrambe nasprotoval in zatrdil, da članki ne dajejo nikomur pravice govoriti o osebnih zadevah posameznika, če on o tem sam javno ne govori.

Pred sodiščem je Popovič znova zatrdil, da so vse njegove izjave resnične, da Carlove ni užalil, ampak jo je le pohvalil, ker jo je pohvalila njegova žena. Po njegovem se hoče Carlova promovirati in ga vlačiti po sodiščih. Carlova pa je povedala, da je Popovič z vdorom v njeno zasebnost pohodil temeljne civilizacijske norme. Po njenem jo je z lažmi načrtno žalil in obrekoval, zato ji ni preostalo nič drugega, kot da ga kazensko in odškodninsko toži.

DANIJEL CEK


Najbolj brano