Polovica štajerske avtoceste zaradi prometne nesreče zaprta

Polovica štajerske avtoceste je zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Šentrupert in Vransko v smeri Ljubljane. Zaradi narave nesreče pristojne službe pričakujejo daljše zaprtje avtoceste, nastal je že več kilometrov dolg zastoj, piše na spletnih straneh Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

 Foto: STA
Foto: STA

VRANSKO > Po prvih podatkih celjske policijske uprave se je prometna nesreča zgodila ponoči okoli druge ure. Trčila sta osebno in tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila naj bi pri vključevanju na avtocesto sunkovito zapeljal pred tovornjak madžarskih registrskih tablic. Po trku se je tovornjak, ki je prevažal ovce, prevrnil in zaprl avtocesto.

Na policijski upravi so pojasnili, da se nihče od udeležencev prometne nesreče ni huje poškodoval. Poginilo pa je nekaj ovc, več jih je poškodovanih. Policisti še vedno preiskujejo podrobne okoliščine nesreč.

Odstranjevanje prevrnjenega tovornjaka bo predvidoma trajalo več ur. Vozniki lahko zapustijo avtocesto pri priključku Šentrupert ali Šempeter. Voznikom priporočajo, naj se na pot odpravijo prej.

STA


Najbolj brano