Policisti zalotili 23-letnega Italijana pri lovljenju zaščitenih ptic

Policija je bila v torek obveščena o sumu kaznivega dejanja nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi na območju Kobarida. Bovški policisti so med drugim ugotovili, da je na širšem območju vasi Robidišče 23-letni Italijan s pomočjo mrež in pasti lovil različne vrste zaščitenih ptic za preprodajo. Policisti ga bodo kazensko ovadili.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

KOBARID > V enem od tamkajšnjih stanovanjskih objektov je 23-letnik v večjem številu kletk hranil 36 različnih zaščitenih ptic, ki so vse zaščitene vrste kot ptice pevke. Kasneje je na kraj prišel tudi starejši Italijan, ki ga policisti sumijo, da je povezan z nadaljnjo preprodajo ptic v Italijo, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so o sumu storitve kaznivega dejanja obvestili tudi novogoriško okrožno državno tožilstvo in lovskega inšpektorja. V skladu z usmeritvijo pristojnega tožilstva so policisti zaščitene ptice najprej zasegli, zanje pa so nato poskrbeli pristojni v zatočišču za živali prostoživečih vrst. Po pregledu pristojnih služb so ugotovili, da so ptice sposobne za izpust, zato so jih danes zjutraj spustili v avtohtono naravno okolje.

Bovški policisti bodo osumljenega 23-letnega moškega kazensko ovadili, prav tako bodo zoper njega podali predlog lovskemu inšpektorju zaradi storitve prekrška po določilu zakona o divjadi in lovstvu. Policisti nadaljujejo preiskavo primera v smeri morebitne vpletenosti drugih oseb glede nezakonite preprodaje zaščitenih ptic.

STA


Najbolj brano