Policisti v Vojniku zasegli več granat in drugega orožja

Celjski policisti so sredi februarja zaradi suma posedovanja nedovoljenega orožja in eksploziva opravili hišno preiskavo pri 53-letnem občanu z območja Vojnika. Pri tem so zasegli več granat, min, bomb, smodnika ter drugega orožja iz obdobja prve in druge svetovne vojne, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Policisti so pri hišni preiskavi zasegli 54 kosov granat, min in 
bomb, smodnik, pikrinsko kislino, eksploziv TNT, dva detonatorja, dva naboja za vadbeno mino in 156 nabojev za 
puško.  Foto: Pu Celje
Policisti so pri hišni preiskavi zasegli 54 kosov granat, min in bomb, smodnik, pikrinsko kislino, eksploziv TNT, dva detonatorja, dva naboja za vadbeno mino in 156 nabojev za puško.  Foto: Pu Celje

CELJE > Policisti so pri hišni preiskavi zasegli 54 kosov granat, min in bomb, smodnik, pikrinsko kislino, eksploziv TNT, dva detonatorja, dva naboja za vadbeno mino in 156 nabojev za puško. Zasežene stvari, ki skupaj tehtajo okoli 270 kilogramov, izvirajo iz obdobja prve in druge svetovne vojne, vendar kljub temu po navedbah policije predstavljajo nevarnost za ljudi in premoženje, saj vsebujejo eksplozivne snovi. To je potrdilo strokovno mnenje, ki so ga celjski policisti pridobili v teh dneh.

53-letnika iz Vojnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom, za kar je po kazenskem zakoniku zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let. Zaradi nedovoljene posesti nabojev bodo policisti zoper njega uvedli hitri postopek.

Med opravljanjem hišne preiskave so policisti Policijske postaje Celje opazili tudi večje število stvari arheološke vrednosti, izkopanin iz obdobja rimskega cesarstva in drugih obdobij. O tem so obvestili Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, kjer bodo zadevo obravnavali v skladu z zakonom o varstvu kulturne dediščine.

STA


Najbolj brano