Policisti pri strmoglavljenju letala niso našli znakov kaznivega dejanja

Kriminalisti so za danes končali z ogledom kraja četrtkovega strmoglavljenja manjšega letala pri Mengšu. Identiteta moškega, ki je v nesreči umrl, po navedbah policije še ni potrjena, so pa mediji v četrtek poročali, da gre za avstrijskega državljana. Dosedanje ugotovitve ne kažejo, da bi dogodek imel elemente kaznivega dejanja.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Policija bo preiskavo nadaljevala v soboto zjutraj, so zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Kontrola zračnega prometa je policiste o nesreči obvestila v četrtek okoli 19. ure. Na kraj so takoj napotili več gasilskih društev in policiste. Razbitine letala so našli okoli 21. ure v bližini kraja Pristava, nahajale so se na razdalji približno 100 metrov. Na kraj so napotili tudi enoto za iskanje oseb s psi. Policisti so zavarovali širše območje najdbe razbitin letala in pričeli z ogledom. V bližini razbitin so našli truplo.

Ugotovili so, da je strmoglavilo manjše štirisedežno potniško letalo piper aircraft, ki je letelo od dunajskega letališča proti letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Nekaj pred 19. uro je letalo priletelo na območje Mengša, kjer je pilot kontrolo zračnega prometa obvestil o težavah, nato pa z letalom strmoglavil po strmem gozdnatem območju v bližini kraja Pristava. Na krovu letala naj bi bil samo pilot, državljan Avstrije.

STA


Najbolj brano