Policisti po umoru v Sladkem vrhu pridržali 63-letnika

Mariborski kriminalisti še vedno preiskujejo dogajanje v zvezi s sinočnjo družinsko tragedijo v Sladkem vrhu pri Šentilju, v kateri je 63-letni moški z nožem zabodel 38-letnega sina, ki je na kraju dogodka umrl. Na mariborski policijski upravi pravijo, da je osumljeni v policijskem pridržanju.

Po poročanju Večera so umorjenega takoj po dejanju pred 
hišo najprej oživljali sosedje, nato reševalci, a je bila rana, z 
nožem zadana naravnost v srce, prehuda.
Po poročanju Večera so umorjenega takoj po dejanju pred hišo najprej oživljali sosedje, nato reševalci, a je bila rana, z nožem zadana naravnost v srce, prehuda. 

MARIBOR > “Policisti so takoj po prihodu kraj zavarovali in prijeli 63-letnega državljana Slovenije, za katerega obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je storil kaznivo dejanje umora,” je dejal tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave in dodal, da so o dejanju obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko, ki sta že opravili ogled na kraju dogodka.

Policija še vedno preiskuje okoliščine in motiv za krvavo dejanje, doslej pa so ugotovili, da je osumljeni žrtev okoli 20.30 zabodel z nožem. Ker je bilo dejanje storjeno v nočnem času, so ogled kraja dejanja ponoči prekinili, z njim in z zbiranjem obvestil pa nadaljujejo danes. Šele ko bodo s temi postopki zaključili, bodo lahko podrobnosti sporočili tudi javnosti.

Za zdaj zaradi poteka preiskave niso povedali, ali je bil storilec v vinjenem stanju, znano pa je, da se je družina v Sladki vrh preselila pred nekaj leti.

Po poročanju Večera so umorjenega takoj po dejanju pred hišo najprej oživljali sosedje, nato reševalci, a je bila rana, z nožem zadana naravnost v srce, prehuda. Žrtev je v Sladkem Vrhu živela pod skupno streho s staršema in svojo partnerko, domačini pa domnevajo, da je zločinu botroval alkohol, ki naj bi bil pri osumljenem pogosto prisoten.

Gre za prvo letošnje tovrstno kaznivo dejanje na območju Policijske uprave Maribor, tudi lani so v Podravju beležili en umor.

STA


Najbolj brano