Policisti ob pomoči občanov iz Sore rešili moškega in dva otroka

Policisti so v četrtek ob pomoči občanov iz avtomobila, ki obtičal v Sori, rešili dva otroka in moškega, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Voznik je namreč želel prečkati reko, ki je na tistem mestu običajno nizka, a ga je presenetil visok vodostaj. Kljub temu se je zgodba končala brez poškodb vpletenih.

Škofja Loka Foto: Wikipedia
Škofja Loka Foto: Wikipedia

ŠKOFJA LOKA > Škofjeloški policisti so v četrtek pozno popoldne prejeli obvestilo, da je v Sori obtičalo vozilo, v njem pa ni nikogar. Na kraj so prišli v nekaj minutah in videli, da avtomobil stoji sredi reke, voda pa sega že do polovice vozila. V avtomobilu sta bila dva mlajša otroka in moški.

Eden od policistov je skupaj z dvema občanoma skočil v reko. Najprej so z vrvjo zavarovali avtomobil, da so policistka in ostali ob reki preprečili odnašanje avtomobila, potem pa so otroka in moškega z vozila spravili na varno. Avtomobil so z reke potegnili gasilci.

Na policiji pojasnjujejo, da je Sora v tistem delu široka 15 metrov, običajen vodostaj pa sega do pol metra. V četrtek pa je bil ta precej višji, ponekod prek metra in pol. “Situacija je bila skrajno resna in zelo nevarna, samo hiter odziv ljudi in policistov pa je preprečil novo in povsem nepotrebno katastrofo,” so dodali na PU Kranj.

STA


Najbolj brano