Policisti namesto Roberta Časarja pomotoma prijeli Roberta Lična

Policisti so v iskanju pobeglega nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja v četrtek v Ljubljani pomotoma prijeli predsednika nadzornega sveta Darsa Roberta Lična, ki je bil na kosilu s poslovnimi partnerji, poroča današnji Dnevnik.

Pobegli nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar in odvetnik Daniel Planinšec.
 Foto: Danijel Cek
Pobegli nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar in odvetnik Daniel Planinšec.  Foto: Danijel Cek

LJUBLJANA > Eden od gostov je namreč policiji sporočil, da je v restavraciji Robert Časar, ki bi moral v zapor na Dobu.

Kriminalisti so od Roberta Lična zahtevali, da skupaj z njimi zapusti lokal, medtem ko se je predsednik nadzornega sveta Darsa spraševal, ali gre morda za skrito kamero. Policisti so nato ugotovili, da niso našli pravega Roberta in se mu opravičili za pomoto.

Časar bi moral marca namreč začeti prestajati zaporno kazen petih let in devetih mesecev zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril, vendar se v zaporu na Dobu ni nikoli zglasil. Njegova soproga je poleti odpovedala delovno razmerje na Komunali Koper, njun otrok pa je na začetku septembra izostal v šoli.

Za Časarjem je policija zato razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog, za koristne informacije o njem je bila pred dnevi razpisana tudi denarna nagrada.

Obsodba se nanaša na nepremičninske posle z Luko Koper. Obsojena sta bila tudi nekdanji poslanec Srečko Prijatelj in poslovnež Marjan Mikuž.

STA


Najbolj brano