Policisti na smučiščih obravnavali že osem nesreč

Policisti so letos na smučiščih obravnavali že osem nesreč, od tega se jih je pet končalo s hudimi telesnimi poškodbami, tri pa z lažjimi. Največkrat so bili vzrok za nesrečo nepazljivost, neizkušenost in precenjevanje znanja in izkušenj. Tudi hitrost smučanja je pogosto razlog za nesrečo, so gorenjski policisti povedali danes v Kranjski Gori.

Največkrat so  vzrok za nesrečo na smučišču nepazljivost, neizkušenost ter precenjevanje znanja in izkušenj.  Tudi hitrost smučanja je pogosto razlog za nesrečo.  Foto: Saša Dragoš
Največkrat so vzrok za nesrečo na smučišču nepazljivost, neizkušenost ter precenjevanje znanja in izkušenj. Tudi hitrost smučanja je pogosto razlog za nesrečo.  Foto: Saša Dragoš

KRANJSKA GORA > Policija opozarja, da bo smučanje prijetno in varno le, če bodo uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, previdni in odgovorni. Smučarji morajo spoštovati tudi opozorila, odredbe in navodila nadzornikov smučišč, policistov in drugih oseb, ki skrbijo za varnost na smučišču.

Po novinarski konferenci so s Policijske uprave Kranj sporočili, da letos niso obravnavali še nobenega smučarja, ki bi smučal pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog.

Na območju policijskih uprav Kranj in Celje jim pomagajo tudi hrvaški policisti. Tako je naloge na kranjskogorskem smučišču skupaj s slovenskim policistom od 2. januarja opravljal en hrvaški policist, ki ga je danes nadomestil njegov kolega, ki bo v Kranjski Gori ostal do 18. januarja.

Nadzor na smučiščih se bo nadaljeval tudi po 18. januarju oziroma kar skozi vso smučarsko sezono, z občasnimi poostrenimi nadzori, ko bodo policisti, izključno v preventivne namene, merili tudi hitrost smučarjev, so povedali na novinarski konferenci.

STA


Najbolj brano