Policisti iz potoka rešili onemoglega in prezeblega voznika

Novomeške policiste so v petek dopoldne obvestili o prometni nesreči na cesti Črešnjice-Stari grad. Policisti, ki so v potoku na kraju nesreče našli prazen osebni avto, so nato v reševalni akciji po približno uri našli onemoglega in prezeblega 85-letnega voznika, ki se sam ni mogel rešiti.

Fotografija je simbolična. Foto: Gpu
Fotografija je simbolična. Foto: Gpu

NOVA GORICA > Voznik naj bi zašel in med obračanjem pristal v potoku.

Po podatkih Policijske uprave (PU) Novo mesto so policisti in gasilci reševalci v globokem jarku, kamor so se spustili z vrvmi, našli prazen avto. Ker naj bi bil njegov voznik precej star, nesreča pa naj bi se zgodila dan prej, so v reševalni akciji, pri kateri jim je pomagal vodnik policijskega psa, nekaj sto metrov stran našli voznika, ki na težko prehodnem terenu ni zmogel splezati do ceste oziroma poklicati na pomoč.

Predali so ga reševalcem in obvestili svojce. Ugotovili so tudi, da je vozniku ponoči in pri obračanju na travnati površini ob cesti vozilo zdrsnilo po strmi brežini, so sporočili z novomeške PU.

Po neuradnih podatkih se naj bi voznik, ki je sprva nameraval doma v Kočevju samo prestaviti svoj avto, zmedel, med svojo kasnejšo potjo pa je še zašel.

STA


Najbolj brano