Policisti iščejo požigalca

Dva do tal pogorela zabojnika za smeti, a tudi dva avtomobila, ki ju je poškodoval ogenj - to je rezultat vžiga zabojnikov za smeti na Rozmanovi ulici, ki so ju sredi noči s petka na soboto zajeli zublji.

Na karavanu so se stopili odbijač in zadnje luči, poškodovan je   blatnik    Foto: Sonja Ribolica
Na karavanu so se stopili odbijač in zadnje luči, poškodovan je blatnik  Foto: Sonja Ribolica

PIRAN > “Tu je bilo vse črno, osmojeno, od plastičnih zabojnikov ni ostalo skoraj nič, le smrdeč črn kupček,” je pripovedovala trojica delavcev piranskega Okolja, ki je v soboto dopoldne na Rozmanovo ulico, v bližini obzidja, pripeljala nova zabojnika. Ostanke zabojnikov so pred tem že odpeljali, le osmojena plošča, na katero so postavili zabojnika, je razkrivala, da minula noč ni minila mirno.

V noči na soboto, ob 2.16, je na Rozmanovi ulici zagorel komunalni zabojnik, ogenj pa se je nato razširil še na bližnjega. V Piran so sredi noči prihiteli koprski poklicni gasilci in požar, ki je poškodoval še dve vozili, pogasili. Policisti sumijo, da je prišlo do požiga in iščejo storilca.

Ko so delavci nameščali zabojnika, je mimo prišel Martin Žugelj, lastnik enega od dveh avtomobilov, ki ju je poškodoval ogenj. Uničen je predvsem zadnji del njegovega karavana. “Škode je kar nekaj, koliko znaša natančno, bo povedal klepar, kamor se prav zdaj odpravljam, potem pa še na zavarovalnico. Ogenj je stopil odbijač in zadnje luči, dodobra osmojen je tudi blatnik,” je povedal Žugelj, ki stanuje v bližini, na Rozmanovi ulici pa ima parkirni boks.

Ko se je v soboto zjutraj nameraval odpeljati, je opazil, da je avto poškodovan. Kaj se je dogajalo ponoči, ni vedel. Okoli 2. ure zjutraj je sicer nekdo zvonil pri njih, a ker je bilo sredi noči, so mislili, da se je kdo zmotil. Naslednje jutro pa je prineslo neprijetno presenečenje v parkirnem boksu, klic na policijo je razkril, da so na vrata Žugljevih ponoči pozvonili prav policisti.

Le malo bolje jo je odnesel berlingo, ki ga je Rok Lovšin dan prej parkiral v bližini zabojnikov. “Ko sem se zjutraj usedel v avtomobil, nisem videl poškodb na sovoznikovi strani. Šele zatem sem opazil, da so zublji na sovoznikovi strani poškodovali prednje luči in stopili ohišje ogledala, “ je včeraj dopoldne povedal Lovšin.

Domačini pravijo, da so zabojniki na tej ulici v preteklosti, ko je bilo njihovo mesto v kotu pri obzidju, že večkrat zagoreli. Pred kakim letom so jih postavili malce naprej od obzidja. “Po moje bi morali med zabojniki in bližnjim boksom postaviti zid, ki bi ščitil avtomobile,” še meni Žugelj.

SR


Najbolj brano