Policisti iščejo očividce streljanja v Mariboru

Mariborski policisti iščejo očividce poskusa umora, ki se je v ponedeljek zvečer zgodil v okolici in znotraj Maribora. 26-letni moški je pri nekdanji Lesnini v Hočah poskušal ustreliti 36-letnega moškega, nato pa mu je z avtomobilom sledil po Mariboru ter pri tem tudi streljal nanj. Policisti pozivajo vse, ki so kaj videli, da se javijo.

 Foto: STA
Foto: STA

MARIBOR > Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, se je kaznivo dejanje zgodilo v ponedeljek med 21.10 in 22.19, ko je 26-letni moški iz okolice Maribora poskušal umoriti 36-letnega moškega, prav tako iz okolice Maribora.

Osumljenec je najprej streljal na oškodovanca v neposredni bližini bivše trgovine Lesnina v Hočah, zaradi česar je oškodovanec z osebnim avtomobilom znamke audi A6 avant, črne barve in mariborskega registrskega območja, odpeljal v smeri mesta Maribor. Osumljeni ga je z belim osebnim avtomobilom znamke BMW, serije 6, nemških registrskih tablic ves čas zasledoval.

Med begom oziroma zasledovanjem sta vozila iz smeri Hoč v smeri Betnave, po naselju Pivola, zatem po Streliški in Ljubljanski ulici ter po Cesti Proletarskih brigad v Mariboru.

Zatem se je osumljeni presedel v osebni avtomobil znamke Škoda octavia combi, bele barve, koprskega registrskega območja, s katerim je oškodovanca v črnem audiju zablokiral v neposredni bližini semaforiziranega križišča v Hočah, takoj za križiščem za Radizel oziroma Slivnico.

Tam je proti oškodovancu ponovno streljal, zaradi česar je oškodovanec s črnim audijem sunkovito zapeljal vzvratno, do prej omenjenega križišča, za tem pa po Tržaški in Titovi cesti v center Maribora.

Osumljeni mu je z belo škodo ponovno sledil in ko ga je zaradi gneče vzporedno s trgovino Harvey Norman dohitel, je med vožnjo ponovno streljal proti njemu.

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja. Z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine, policisti pozivajo vse morebitne priče, da se zglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

STA


Najbolj brano