Policisti ugotovili več kršitev glede uporabe varnostnih pasov in telefonov

Policisti so v torek v slovenski Istri izvedli nadzor nad uporabo varnostnih pasov in mobilnih telefonov med vožnjo. S tremi patruljnimi vozili so v kratkem času ustavili 25 vozil ter skupno ugotovili 30 kršitev, daleč največ je bilo kršitev v zvezi z neuporabo varnostnega pasu, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Policisti so v torek v slovenski Istri  izvedli nadzor nad uporabo varnostnih pasov in mobilnih telefonov med vožnjo.
Policisti so v torek v slovenski Istri izvedli nadzor nad uporabo varnostnih pasov in mobilnih telefonov med vožnjo.  

KOPER > Na neuporabo varnostnega pasu se je nanašalo kar 20 kršitev. Policisti so ugotovili še po eno kršitev neuporabe varnostne čelade otroka in kršitev, ko otrok v vozilu ni bil v varnostnem sedežu in pripet z varnostnim pasom, štiri kršitve so se nanašale na uporabo mobilnega telefona med vožnjo, policisti pa so ugotovili še pet drugih kršitev cestno prometnih predpisov.

Policija ugotavlja, da je še vedno preveč prometnih nesreč, ko vozniki in potniki, med njimi tudi otroci, med vožnjo niso pripeti z varnostnimi pasovi. Tako so v lanskem letu obravnavali več kot 70 prometnih nesreč, ko udeleženci niso bili pripeti. V teh nesrečah je bilo 34 oseb hudo, 64 pa lažje poškodovanih, medtem ko je pet oseb umrlo.

Policisti na območju Policijske uprave Koper bodo s takimi nadzori nadaljevali. Udeležence cestnega prometa pozivajo, naj uporabljajo varnostne pasove in tako pripnejo svoje življenje, življenje svojih otrok in svojih najbližjih, ki jih prevažajo v vozilih.

STA


Najbolj brano