Policista sta pri motoristu naštela več kot deset kršitev

Prometna policista, ki sta v ponedeljek zjutraj vozila za motoristom iz Ilirske Bistrice, sta po tem, ko sta ga končno ustavila, naštela več kot deset kršitev. O kazni bodo odločali na okrajnem sodišču, saj so proti njemu spisali obdolžilni predlog. Bistričan je pred policisti po stari cesti od Divače proti Razdrtemu vozil kar 180 kilometrov na uro.

Motorist je pred policistoma prehiteval čez neprekinjeno črto 
(fotografija je simbolična). Foto: Pu Koper
Motorist je pred policistoma prehiteval čez neprekinjeno črto (fotografija je simbolična). Foto: Pu Koper

SENOŽEČE > V ponedeljek zjutraj sta prometna policista na cesti med Kozino in Senožečami opazila motorista, ki je imel na motorju čudno registrsko tablico. Z avtom, ki ima vgrajen sistem za merjenje hitrosti, sta zapeljala za njim in ga poskušala ustaviti. A se motorist ni zmenil za modre luči in kratke opozorilne piske. Policista sta mu zato sledila in beležila prometne kršitve. Med drugim naj bi na določenih odsekih krepko kršil omejitve hitrosti, saj je z motorjem vozil tudi 180 kilometrov na uro.

Na primerni varnostni razdalji sta mu sledila do Senožeč, kjer je v naselju zavil v levo, med bloke, nato pa nadaljeval z vožnjo proti pokopališču, kjer pa se je končala kolovozna pot. Najprej se je izkazalo, da je 37-letni motorist, doma iz Ilirske Bistrice, vozil motorno kolo kljub temu, da mu je prenehalo veljati vozniško dovoljenje, motornemu kolesu pa je potekla veljavnost prometnega dovoljenja. Prav tako na motorju ni imel predpisane registrske tablice. Alkotest je pokazal, da ima 0,13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, hitri test za ugotavljanje vožnje pod vplivom prepovedanih drog pa je bil pozitiven. A je 37-letnik odklonil strokovni pregled.

Minuli vikend so tudi koprski policisti na cestah poostreno nadzirali motoriste. Na postaji prometne policije so pojasnili, da so odkrili več kršiteljev. Med temi pa izstopa hrvaški motorist, ki so ga v nedeljo ustavili na Kozini. Opazili so ga, ko je s svojo hondo CBR vozil čez neprekinjeno ločilno črto, nato pa je še napihal - alkotest se je ustavil pri rezultatu 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,47 promila). Z obdolžilnim predlogom so ga odpeljali k dežurnemu okrajnemu sodniku (pristojnemu za prekrške). A so ga popoldne na Kozini spet zalotili pri istem prekršku kot prvič - tudi tokrat je vozil čez polno črto. Po ponovnem prekršku pa je ostal brez motorja, saj so mu ga policisti zasegli.

Na motorju so bili tudi nehomologirani deli (blatnik in smerokazi). Skupno sta policista zabeležila 13 kršitev prometnih predpisov. Poleg že omenjenega Bistričan ni upošteval znakov policistov, naj ustavi, ni upošteval prometne signalizacije, prehiteval je pred in v ovinku, kjer ni zadostne vidne razdalje za varno prehitevanje. Prav tako pri tem ni uporabljal smernega kazalca, vozil je po nasprotnem smernem vozišču in med vožnjo spustil tudi krmilo motorja. O kazni bodo odločali na pristojnem okrajnem sodišču, kamor bodo poslali zajeten obdolžilni predlog. Policista sta mu zasegla tudi motorno kolo, saj ga je vozil v času, ko je bil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. SP


Najbolj brano