Policist je poskušal ustaviti avtobus

Avantura potnikov dveh hrvaških avtobusov, ki so se v soboto zvečer vračali proti domu in obtičali na ozki in ovinkasti cesti proti Kortam, se po zagotovilih koprske policijske uprave ni zgodila zato, ker naj bi jih proti Kortam usmerila policistka. Prvi voznik avtobusa je na ozko lokalno cesto zavil za voznikom avtomobila, ki ga je tja res preusmeril policist. Avtobus je poskušal ustaviti, a mu to ni uspelo, v temi je tvegal celo, da bi ga drugi vozniki povozili. Na koprski policijski upravi še dodajajo, da so večja vozila preusmerjali nazaj proti Kopru.

Na cesti proti Kortam  sta v soboto zvečer nasedla hrvaška avtobusa, polna potnikov, ki so se vračali proti domu.  Foto: Damir Strugar, Regional Express
Na cesti proti Kortam sta v soboto zvečer nasedla hrvaška avtobusa, polna potnikov, ki so se vračali proti domu.  Foto: Damir Strugar, Regional Express

KOPER > Cesta pred mejnim prehodom Dragonja je bila v soboto popoldne in zvečer zaprta zaradi hude prometne nesreče, ki se je zgodila v bližini tamkajšnje klavnice. Promet so zato preusmerjali na lokalne ceste. Tako sta se na ozki cesti proti Kortam znašla tudi hrvaška avtobusa. “Najbolj običajno mahanje z rdečo lučjo bi sto ljudi v dveh avtobusih skoraj poslalo v prepad. A k sreči se je vse dobro končalo,” je dramo hrvaških potnikov opisal novinar Damir Strugar iz Regionala Ekspress, ki je bil v enem od avtobusov. Po pripovedovanju potnikov je avtobus na ozko cesto preusmerila policistka. Za prvim avtobusom se je peljalo več osebnih avtomobilov in še en avtobus.

Če je prvi voznik hrvaškega avtobusa še uspel zvoziti prvi oster ovinek, je drugi obtičal že pri tej oviri. A tudi drugi ni prišel daleč, približno dvesto metrov naprej ni uspel premagati drugega ostrega ovinka, z zadnjim delom avtobusa je zdrsnil proti bankini in nasedel, prva kolesa pa je dvignilo v zrak. Rešili so ga šele, ko so gasilci odstranili odbojno ograjo in mu nato pomagali pri manevriranju. Reševanje je trajalo približno dve uri.

Na koprski policijski upravi so pojasnila o sobotnem dogajanju pripravili šele včeraj. Potrdili so, da je bila zaradi nesreče v Dragonji popolna zapora ceste. Na kraj so napotili več policijskih patrulj. Nekatere so sodelovale pri obravnavi hude prometne nesreče, druge pa so urejale promet. Ker so ugotovili, da bo cesta dalj časa zaprta, je operativno komunikacijski center odredil splošno preusmeritev prometa. Voznike, ki so bili namenjeni proti Kopru, so preusmerjali proti Sečovljam, tiste, ki so peljali proti Dragonji, pa so usmerili na lokalno cesto proti Kortam.

“Policista, ki sta opravljala preusmeritev preko Kort, sta večja vozila, torej tovorna vozila, avtobuse in podobno, preusmerjala nazaj proti Kopru,” je pojasnil Dimitrij Marušič, vodja službe direktorja na policijski upravi. V določenem trenutku pa se je začelo zapletati. “Policist je na lokalno cesto preusmeril osebni avtomobil, avtobus, ki je vozil neposredno za avtomobilom, pa je prav tako zavil na lokalno cesto. Policist je skušal avtobus ustaviti, vendar mu to ni uspelo,” je še odgovoril Marušič. V temi bi eden od voznikov policista skoraj povozil, saj je za avtobusom takoj zapeljalo še nekaj avtomobilov in drugi avtobus.

Kmalu zatem se je eden od voznikov avtobusov peš vrnil do policista in mu povedal, da je z vozilom obtičal v ostrem ovinku. Policisti so takoj začeli reševati zagato in s pomočjo koprskih poklicnih gasilcev rešili avtobusa. Zaradi neljubega zapleta na koprski policijski upravi ne bodo ukrepali proti nikomur.

SP


Najbolj brano