Policijo bo prihodnjih pet let vodil Marjan Fank

Policijo bo prihodnjih pet let vodil dosedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja tega organa Marjan Fank. Tako je namreč na današnji seji na predlog notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar sklenila vlada. Fank, ki je v natečajnem postopku imel zgolj enega tekmeca, policijo vodi že od začetka novembra.

Policijo bo prihodnjih pet let vodil dosedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja tega organa Marjan Fank. Foto: STA
Policijo bo prihodnjih pet let vodil dosedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja tega organa Marjan Fank. Foto: STA

LJUBLJANA > Fank bo uradno prevzel položaj s petkom, in sicer za dobo petih let z možnostjo vnovičnega imenovanja. Na tem mestu je nasledil Stanislava Venigerja, ki ga je vlada s tega položaja razrešila konec oktobra.

Györkös Žnidarjeva je razrešitev Venigerja pojasnila s kontekstom vizije, ki da jo ima kot ministrica pri upravljanju resorja. Kljub tem pojasnilom je bilo na račun razrešitve slišati nekaj kritičnih tonov.

Javni natečaj je bil objavljen 24. novembra, datum za prijavo pa se je iztekel 10. decembra. Poleg Fanka se je prijavil še en kandidat, po poročanju medijev upokojeni visoki policijski uslužbenec Slavko Škerlak.

Fank, rojen leta 1966, je po izobrazbi magister varstvoslovja. Že od leta 1984 je zaposlen v policiji, kjer je opravljal dela in naloge na vseh ravneh policijskega dela. Med drugim je vodil mariborsko policijsko upravo in upravo kriminalistične policije.

STA


Najbolj brano