Policija voznika vozila s cisterno poziva, naj se jim oglasi

Policija še naprej išče 50-letnega voznika vozila s cisterno, ki je bil vpleten v ponedeljkovo hudo prometno nesrečo na primorski avtocesti med Lomom in Uncem proti Kopru. Pozivajo ga, naj se jim oglasi, saj mu bodo nudili pomoč in z njegovo pomočjo skušali ugotoviti še precej nejasne okoliščine nesreče, usodne za štiri romunske državljane.

Policija še naprej išče 50-letnega voznika vozila s cisterno, ki 
je bil vpleten v ponedeljkovo hudo prometno nesrečo na 
primorski avtocesti med Lomom in Uncem proti Kopru. Foto: Dars
Policija še naprej išče 50-letnega voznika vozila s cisterno, ki je bil vpleten v ponedeljkovo hudo prometno nesrečo na primorski avtocesti med Lomom in Uncem proti Kopru. Foto: Dars

LJUBLJANA > Prav tako policija ponovno poziva vse morebitne očividce nesreče, naj pokličejo na telefonske številke policije ali naj se zglasijo na najbližji policijski postaji.

Pri iskanju uporabili tudi helikopter s termovizijo

Policijski inšpektor iz sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana Refik Hodžič je v današnji izjavi za javnost pojasnil, da je iskalna akcija za voznikom tovornega vozila steklA v ponedeljek - po izjavah prič je voznik odšel čez avtocesto na drugo stran. Pri iskanju so ponoči uporabili tudi helikopter s termovizijo, ki zaznava toploto, v iskanje pa so se vključili tudi vodniki službenih psov.

Voznika kljub temu niso izsledili, zato so danes organizirali iskalno akcijo, pri kateri je sodelovalo približno 30 policistov. Pregledali so območje okoli Logatca, a gre za zelo zahtevno, gozdnato območje. Govorili so že tudi z voznikovimi svojci, a nimajo podatkov, da bi se oglasil vsaj njim. Akcija se bo danes nadaljevala, če bo treba pa tudi v sredo.

Petdesetletnik je bolj okroglega obraza in nosi očala, ima kratke črne lase. V času nesreče je imel oblečeno sivo majico in modre kavbojke, obute je imel natikače. Vzroka, zakaj je zapustil kraj nesreče, policija ne pozna. Hodžič pravi, da bi po taki nesreči marsikdo to storil.

V vozilo je trčil brez zaviranja

Po dosedanjih ugotovitvah policije je voznik tovornega vozila na pasu za počasna vozila, kjer je ustavljanje prepovedano, trčil v avtomobil znamke dacia, ki je tam stalo, in v katerem so bili štirje potniki, romunski državljani.

Tovorno vozilo je po trčenju pred seboj potiskalo avtomobil, dokler se ni ustavilo na travi zunaj vozišča. Vozilo z romunskimi državljani pa je odbilo na skalnati nasip, nato pa je obstalo stisnjeno med nasipom in tovornjakom. Vsi potniki v avtomobilu so umrli na kraju nesreče.

Hodžič je dodal, da je bil del ceste, kjer se je zgodila nesreča, pregleden, vendar predpostavljajo, da je voznik tovornjaka vozil z neprilagojeno hitrostjo, v vozilo pa trčil brez zaviranja, saj sledi zaviranja niso našli.

Ko je tovornjak porinil omenjeno dacio, je ta porinila pred seboj stoječega VW golfa, ki je stal pred njo. Oba potnika v golfu, prav tako romunska državljana, sta se v nesreči lažje poškodovala. Njuno vozilo je po trčenju oplazilo še tretje osebno vozilo, ki ga je takrat pravilno po voznem pasu vozil 45-letni nemški državljan. Ta v nesreči ni bil poškodovan.

Policija ugotavlja, da sta oba romunska avtomobila vozila skupaj, vzrok za njuno ustavitev na pasu za počasna vozila pa ni znan.

Hodžič se je tudi zahvalil vsem voznikom, ki so potrpežljivo čakali v koloni in se tudi pravilno razvrstili ob zastoju. Nekaj voznikov pa teh pravil ravnanja ob zastoju ni upoštevalo in naj se po njegovih besedah zamislijo nad svojim početjem v prihodnje.

STA


Najbolj brano