Policija poostreno nad tvegano vožnjo motoristov

Policija bo v prihodnjih dneh poostreno nadzirala vožnjo motoristov na tistih odsekih cest, kjer se motoristi najpogosteje pojavljajo in kjer se zgodi največ prometnih nesreč. Okrepljene aktivnosti policije bodo trajale do 22. avgusta.

Policija bo v prihodnjih dneh poostreno nadzirala vožnjo motoristov na tistih odsekih cest, kjer se motoristi najpogosteje pojavljajo in kjer se zgodi največ prometnih nesreč Foto: STA
Policija bo v prihodnjih dneh poostreno nadzirala vožnjo motoristov na tistih odsekih cest, kjer se motoristi najpogosteje pojavljajo in kjer se zgodi največ prometnih nesreč Foto: STA

LJUBLJANA > Voznikom motornih koles in koles z motorjem policisti svetujejo, da pred vožnjo preverijo zračni tlak v pnevmatikah in jih v prvih kilometrih vožnje primerno ogrejejo. Pri vožnji naj dosledno uporabljajo zaščitno motoristično čelado z očiščenim vizirjem, nosijo naj primerna oblačila s ščitniki, je navedeno na spletnih straneh policije.

Hitrost naj motoristi prilagodijo okoliščinam na cestišču, zlasti pa dejstvu, da je motorno kolo ozko, zato ga drugi udeleženci v prometu hitro lahko spregledajo. Obenem naj poskrbijo, da bodo kar najbolj vidni. Nosijo naj zaščitna oblačila s čim več odsevniki, luči na motornem kolesu naj bodo prižgane.

Policija motoristom svetuje, naj se pri vožnji skozi levi ovinek odmaknejo od ločilne črte na sredini vozišča, sicer bo glava v ovinku brzela tudi meter globoko po smernem vozišču za nasprotni promet. Hitrost in način vožnje motornih koles naj še posebej prilagodijo v prvih minutah deževja, še navaja policija.

STA


Najbolj brano