Policija o žrtvi v avtu: Odtujeni mož umor načrtoval

Celjska policija je po petkovem odkritju trupla v avtu danes na novinarski konferenci predstavila podrobnosti umora 31-letne ženske. Vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Celje Milan Vogrinec je povedal, da je mož svojo soprogo zadavil, ker ni hotela več živeti z njim. Umor je načrtoval že dlje časa.

 Foto: STA
Foto: STA

CELJE > Milan Vogrinec je dejal, da so policisti 32-letnega osumljenca, doma z območja Ponikve pri Šentjurju, ustavili na ulici XIV. divizije v Celju, ker ni uporabljal varnostnega pasu. Pri pregledu vozila sta policista na tleh med sprednjimi in zadnjimi sedeži opazila osebo.

Na vprašanje policista, kdo je v vozilu, je osumljenec hladnokrvno odgovoril, da je ubil svojo ženo. Policista sta mu takoj odvzela prostost, potem je eden od njiju poskušal žensko oživljati, vendar zaman.

Ženo prepričal, da ga je vzela v avto

Z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da se je osumljenec, ki je že dlje časa načrtoval ženin umor, v petek zvečer odpravil do podjetja v Laškem, kjer je preveril, ali je vozilo njegove žene na parkirišču.

Po 22. uri je žena prišla iz podjetja do vozila, takrat je stopil k njej in jo prepričal, da ga je vzela v vozilo. Dejal ji je namreč, da se želi z njo pogovoriti v miru. Med vožnjo do Celja ji je predlagal, da bi šla na pijačo v celjski mestni park, kamor je soproga, ki je zadnje čase živela pri starših, tudi zapeljala.

Moškega že obravnavali zaradi nasilja v družini

Gostinski lokal v parku je bil že zaprt, zato sta zakonca ostala v avtu. Ker je žena ponovno zavrnila, da bi skupaj živela, jo je kljub upiranju zadavil.

Vogrinec je dejal, da so osumljenca že leta 2011 obravnavali zaradi nasilništva v družini in mu takrat izrekli ukrep prepovedi približevanja soprogi. Tudi januarja letos so mu izrekli ukrep, ki pa je prenehal veljati.

Preiskovalni sodnik je za osumljenca odredil sodno pridržanje, danes pa bo zaslišan. Analize bodo pokazale, ali je bil med izvršitvijo kaznivega dejanja pod vplivom alkohola ali drugih substanc, je dejal Vogrinec in dodal, da sta imela zakonca tri otroke, za njihovo varnost je poskrbljeno.

STA


Najbolj brano