Policija naj bi danes začela preiskavo požara Mercatorjevega skladišča

Gasilska straža ostaja na kraju požara, ki je v torek izbruhnil v Mercatorjevem skladišču na Hladilniški poti v Ljubljani in je terjal eno smrtno žrtev. Nekateri deli požarišča so bili dejavni še ponoči in je bilo zato potrebno tudi gašenje, je povedal namestnik poveljnika ljubljanske gasilske brigade Jože Ložnar Kranjc.

Policisti naj bi danes začeli preiskavo torkovega požara v 
Mercatorjevem skladišču na Hladilniški poti v Ljubljani. Terjal 
je eno smrtno žrtev, en človek pa je bil laže poškodovan.
Policisti naj bi danes začeli preiskavo torkovega požara v Mercatorjevem skladišču na Hladilniški poti v Ljubljani. Terjal je eno smrtno žrtev, en človek pa je bil laže poškodovan. 

LJUBLJANA >Dodatne gasilske enote so požarišče zapustile ob 7.30, tam pa ostaja še straža sedmih gasilcev. Po napovedih Jožeta Ložnarja Kranjca bo požarišče danes nared za kriminalistični ogled.

Kdaj se bo začel ogled, na ljubljanski policijski upravi še niso mogli napovedati. Predstavnica za odnose z javnostjo na upravi Nataša Pučko je pojasnila, da so si kriminalisti v torek ogledali le manjši del požarišča, kjer so gasilci našli truplo. Ogled tako ni bil namenjen ugotavljanju vzroka požara. Dejala je, da bodo danes že znani rezultati obdukcije.

Požar v Mercatorjevem skladišču je izbruhnil v torek nekaj pred 12. uro, pogasili pa so ga po štirih urah. V požaru je umrl delavec enega od zunanjih podjetij, ki je na objektu opravljalo vzdrževalna dela, in so ga pogrešali že od izbruha požara. Gasilci predvidevajo, da ob izbruhu požara ni našel poti ven. Ena oseba se je v požaru lažje poškodovala.

Po prvih ocenah je požar huje poškodoval okoli dve tretjini skladiščnih prostorov, uničil je tudi vse skladiščene izdelke. Škoda bo velika, vendar bo konkretnejša ocena mogoča šele po koncu uradne preiskave.

STA


Najbolj brano