Policija išče opel zafiro, s katero so vlomilci bežali po avtocesti

Policija je zaradi vloma v stanovanjsko hišo na Viču in poznejšega bega osumljencev po avtocesti že v četrtek prijela dva osumljenca, še vedno pa iščejo vozilo, s katerim so storilci zbežali s kraja kaznivega dejanja. Glede očitkov o vožnji policistov med sledenjem storilcem pa pojasnjuje, da ima policija zakonsko podlago za takšno ravnanje.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična 

LJUBLJANA > Policijska uprava Ljubljana je bila namreč v četrtek okrog 15.30 obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Viča. Storilci, ki jih je prepodil občan, so zbežali z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih označb z območja Zagreba. Za izsleditev storilcev in vozila je policija aktivirala več patrulj in policijski helikopter.

Policija išče vozilo opel zafira svetlo sive barve, hrvaških registrskih označb z območja Zagreba. Vozilo je lahko parkirano v Ljubljani ali pa v smeri Grosupljega. Policisti dopuščajo možnost, da na vozilu ni nameščenih registrskih tablic. Zato prosijo vse, ki bi takšno vozilo opazili, naj pokličejo na interventno številko 113 ali na eno izmed policijskih postaj.

Med begom so storilci zapeljali na avtocesto in peljali skozi tunel Golovec. Pri izvozu Bizovik so obrnili in po odstavnem pasu vozili v nasprotno smer, ponovno zapeljali skozi predor Golovec in pot nadaljevali po avtocesti proti Grosupljemu. Zaradi varnosti so predore preventivno zaprli, v času bega storilcev pa ni prišlo do prometne nesreče.

Policisti so v nadaljevanju na območju PU Novo mesto prijeli dve osebi, ki sta ustrezali opisu iskanih oseb, in jima odvzeli prostost. Še vedno pa o dogodku poteka intenzivna preiskava.

Na PU Ljubljana odgovarjajo na nekatere očitke glede vožnje policistov med sledenjem storilcev, saj so ti vozili vzvratno. Poudarjajo, da imajo policisti v zakonu o pravilih cestnega prometa podlago za tovrstno ravnanje, vendar na tak način in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in ne ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa.

STA


Najbolj brano