Policija dobila 144 novih policistov nadzornikov meje

Slovenska policija je dobila 144 novih policistov nadzornikov meje. Ti so pogodbe o zaposlitvi za naslednjih pet let podpisali konec preteklega tedna, potem ko so opravili polletno usposabljanje in izpit za izvajanje policijskih pooblastil. Novi policisti bodo razporejeni na območja policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

LJUBLJANA > Policija je nove policiste izbrala na podlagi razpisa za 152 policistov nadzornikov meje, ki je bil objavljen v začetku lanskega leta. Na razpis se je prijavilo več kot 2000 kandidatov, med njimi pa je bilo izbranih 152 kandidatov, ki so morali opraviti še šestmesečno usposabljanje in izpit za izvajanje policijskih pooblastil.

149 kandidatov (trije so po izboru odstopili) je z usposabljanji začelo sredi prejšnjega leta. Uspešno jih je opravilo 144 kandidatov, ki so konec preteklega tedna pristopili k izpitu za izvajanje policijskih pooblastil. Opravilo ga je vseh 144, z njimi pa je policija konec preteklega tedna podpisala pogodbe o zaposlitvi, so pojasnili na generalni policijski upravi.

Novi policisti bodo razporejeni na območja policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto, kjer so potrebe po novih kadrih največje.

Na novo zaposleni policisti so pridobili naziv policist III, uvrščeni pa so v 21. plačni razred. To pomeni osnovno plačo malo manj kot tisoč evrov bruto.

Že pred časom je generalni direktor policije Marjan Fank povedal, da bodo nove zaposlitve v policiji vsaj nekoliko omilile kadrovsko stisko, s katero se ta ukvarja. Število policistov namreč že več let upada, saj so bile zadnje večje zaposlitve v letu 2010.

STA


Najbolj brano