Policija prodaja konja in psa

Policija je uspešno prodala 181 rabljenih prevoznih sredstev ter 75 avto- in motoplaščev. Na javni dražbi je ministrstvo za notranje zadeve prejelo tri ponudbe, najugodnejši ponudnik pa je zanje ponudil 120.585 evrov. V novem javnem zbiranju ponudb policija zdaj prodaja tudi službenega psa in službenega konja.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

LJUBLJANA > Policija se je za prodajo 181 vozil odločila, ker so bila iztrošena oziroma v nevoznem stanju. V povprečju so stara 12 let, prevoženih pa imajo 217.500 kilometrov. Vozila niso več primerna za izvajanje operativnih nalog policije in za izvajanje nalog ministrstva, strošek popravila pa bi močno presegel tržno vrednost vozil, so zapisali na ministrstvu.

Pogodba z najugodnejšim ponudnikom, Rafetom Ličino iz Ljubljane, ki je za rabljeni policijski vozni park odštel dobrih 120.000 evrov, je že sklenjena, so pojasnili na notranjem ministrstvu.

Medtem policija od srede pa vse do 21. julija zbira tudi ponudbe za nakup službenega psa Bakha, nemškega ovčarja, poleženega maja lani. Prav tako prodaja službenega konja Gimpla, skotenega februarja 1994, kastrata, slovenske toplokrvne pasme.

Izhodiščna cena za službenega psa je 600 evrov, za konja pa 897 evrov. Zainteresirani morajo ponudbi priložiti potrdilo o plačani varščini v višini 10 odstotkov od izhodiščne cene. Ponudnikom, ki v dražbi ne bodo uspeli, bo varščina brez obresti vrnjena v 30 dneh po končanem postopku zbiranja ponudb. Uspeli ponudnik pa bo preostanek kupnine moral poravnati v 15 dneh od izstavitve računa.

STA


Najbolj brano