Poletna sreda v Bertokih: kolone vozil in rop trgovine

V Bertokih je bil v sredo poseben dan, še zvečer so se v naselje zaradi popoldanske nesreče na hitri cesti zgrinjale kolone vozil. Policisti so v krožišču usmerjali promet in opravljali druge naloge, domačini so z nadvoza opazovali dogajanje na hitri cesti, za zdaj še neznani ropar pa je medtem oropal bližnjo Mercatorjevo trgovino. Verjetno že drugič v nekaj dneh. Prvič je neznanec isto trgovino oropal že v soboto popoldne.

Mercatorjevo trgovino v Bertokih so v nekaj dneh že dvakrat 
oropali. Foto: Andraž Gombač
Mercatorjevo trgovino v Bertokih so v nekaj dneh že dvakrat oropali. Foto: Andraž Gombač

BERTOKI >Nesreča se je pri priključku Bertoki na hitri cesti od Kopra proti Škofijam zgodila v sredo, nekaj minut pred 17.30 uro. Čez slabo poldrugo uro, ko so se mimo Bertokov vile kolone vozil, policisti pa so še vedno obravnavali prometno nesrečo tovornjaka, so iz Mercatorjeve trgovine v naselju dobili še obvestilo o ropu.

Na koprski policijski upravi so pojasnili, da so obvestilo o ropu v Bertokih dobili ob 18.50. Neznan moški je prodajalki zagrozil z nožem, od nje je zahteval, da odpre blagajno, kar je tudi storila. Iz blagajne je nato pobral denar in pobegnil. V blagajni je bilo po neuradnih podatkih nekaj manj kot 1000 evrov. Policisti so včeraj še intenzivno zbirali informacije, ki bi jim pomagale pri izsleditvi predrznega storilca, ki se je lotil takšnega podviga, čeprav so bili v bližini policisti. Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi na koprski policijski upravi, je pojasnila, da policisti preverjajo tudi povezavo z ropom, ki se je v tej trgovini zgodil že v soboto.

Ropar je v soboto v Mercatorjevo trgovino vstopil nekaj minut pred 17. uro. Tudi takrat je prodajalki zagrozil z nožem, zahteval denar in iz blagajne odnesel dnevni izkupiček.

V Bertokih je bila v sredo gneča še vse do devetih zvečer, promet na hitri cesti so povsem sprostili okoli 21.15. Ko so s posebnim dvigalom odstranili prevrnjen tovornjak, so gasilci sprali še zadnje ostanke razlitih tekočin. Nesreča se je zgodila slabe štiri ure pred tem, okoli 17.20. 35-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan Bosne in Hercegovine, se je zaradi neprilagojene hitrosti med vožnjo po uvozu na hitro cesto prevrnil na bok. V nesreči se je laže poškodoval, reševalci so ga zato odpeljali v izolsko bolnišnico. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog, med drugim tudi zaradi nepravilno pripetega tovora in izrabljenih pnevmatik na pogonski osi. SP


Najbolj brano