Poleg pic dostavljal tudi heroin

Solastnik neke tržaške picerije, 35-letni R.M., je svojim strankam poleg pic dostavljal tudi heroin. To so ugotovili tržaški policisti minulo soboto, ko so ga ustavili na Trgu sv. Jakoba, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TRST > Moški je imel pri sebi 70 gramov čistega heroina, s katerim bi lahko pripravil 280 odmerkov. Droga je najverjetneje prihajala iz Veneta, od koder je doma R.M., in je bila namenjena za prodajo na tržaškem trgu. Moškega so aretirali, pri preiskavi njegovega stanovanja pa so našli tudi nekaj paketov metadona s spraskanimi nalepkami, dodaja časnik.

Aretacija 35-letnega Benečana je predstavljala epilog daljše preiskovalne operacije, poimenovane Divergent, ki so jo sklenili decembra z aretacijo dveh 19-letnih razpečevalcev, L.B. in A.R.I.V., ki sta v Trstu prodajala drogo, med kupci pa je bilo tudi veliko najstnikov.

Pri tem so policisti ugotovili, da je eden od aretiranih mladih, in sicer A.R.I.V., občasno dostavljal pice na dom za tržaško picerijo, kar je bila dejansko krinka za veliko bolj donosen posel, saj je poleg pic dostavljal tudi drogo. Izkazalo se je, da je to delal za solastnika picerije R.M., ki so ga 9. januarja aretirali pri Sv. Jakobu, piše Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano