Pojbič ob vozniško

Po poročanju Dnevnika je Franc Pojbič iz Postojne pred dnevi dokončno ostal brez vozniškega dovoljenja. Celjsko sodišče naj bi preklic njegovega vozniškega že vpisalo na ministrstvo za pravosodje in upravno enoto. Pojbič trdi, da o tem ne ve nič in da bo ukrepal proti vsakomur, ki objavlja njegove osebne podatke.

Franc Pojbič Foto: STA
Franc Pojbič Foto: STA

POSTOJNA > “O tem ne vem nič. In ne bom komentiral, ker javnosti ne bom nikoli razlagal o svojih ali drugih osebnih podatkih. Do teh podatkov, razen mene, nima dostopa nihče, niti novinarji, ker to ni javni interes. Zato bom proti vsakomur, ki bo objavljal moje zaupne osebne podatke, ukrepal,” se je na naše vprašanje, kako komentira Dnevnikovo poročanje, včeraj odzval 55-letni Franc Pojbič iz Postojne.

Pojbič je sicer Štajerec, ki se je pred časom preselil v Postojno in se na zadnjih lokalnih volitvah potegoval tudi za županski stolček. S 149 glasovi je zanj glasovalo dobra dva odstotka volilcev, kar je zadostovalo za zadnje mesto med šestimi kandidati.

Širša slovenska javnost pa ga pozna kot bivšega vodjo agencije za varnost prometa in brata poslanca SDS Marijana Pojbiča. Sam je iz stranke SDS sicer pred leti izstopil.

Po poročanju medijev je proti njemu potekal postopek za odvzem vozniškega dovoljenja, še preden je postal najprej vršilec dolžnosti, nato pa direktor agencije za varnost prometa. Odvzem vozniškega naj bi prvič uspel odložiti z zdravniškim potrdilom. Ko je sodišče ugodilo njegovi prošnji, naj bi mu naložilo, da se mora udeležiti delavnice, na kateri prometne kršitelje poučujejo o problematiki čezmernega pitja in vožnje pod vplivom alkohola.

Pojbič se po pisanju Dnevnika delavnice ni nikoli udeležil, da bi obdržal vozniško, pa naj bi sodišču poslal celo ponarejeno potrdilo, da je na delavnici bil. Sodišče je potrdilo preverilo in ugotovilo, da se Pojbič ni nikoli udeležil omenjene delavnice. Zaradi tega naj bi ga preiskovali kriminalisti.

Letos poleti je celjsko sodišče preklicalo veljavnost Pojbičevega vozniškega dovoljenja, vendar se je na odločitev pritožil na višje sodišče. Ko mu je to pritožbo zavrnilo, pa je sklep postal pravnomočen. Na celjskem sodišču so za Dnevnik potrdili, da so prenehanje veljavnosti njegovega dovoljenja že vpisali v centralno bazo pravosodnega ministrstva in upravni enoti Šentjur poslali odredbo za enak vpis. DC


Najbolj brano