Pohvalil se je, da je vozil s hitrostjo 290 kilometrov na uro

Novomeški policisti so v nedeljo zvečer in v noči na danes ugotavljali prekoračitve hitrosti na dolenjski avtocesti. Trije vozniki so vozili več kot 230 kilometrov na uro. Eden se je v pogovoru s policisti celo pohvalil, da je svojega porscheja panamero na drugem delu dolenjske avtoceste vozil s hitrostjo 290 kilometrov na uro.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

NOVO MESTO > Pri državljanu BiH so v nedeljo okoli 19. ure izmerili, da je na dolenjski avtocesti proti Obrežju na razdalji sedmih kilometrov vozil s povprečno hitrostjo dobrih 236 kilometrov na uro. V pogovoru pa je policistom razkril, da je na delu dolenjske avtoceste pred kontrolo policistov vozil tudi s hitrostjo 290 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Nekaj po polnoči so na istem odseku izmerili hitrost vozniku osebnega vozila mercedes benz. Voznik iz Turčije je vozil s povprečno hitrostjo 232 kilometrov na uro. Z enako povprečno hitrostjo je vozil tudi voznik osebnega avtomobila BMW iz Nemčije.

Vsem trem so policisti izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov in jim izrekli po devet kazenskih točk, navajajo na novomeški policijski upravi.

Danes ponoči in v zgodnjih jutranjih urah so policisti na dolenjski avtocesti kontrolirali tudi voznike tovornih vozil. Med drugim je eden vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, prav tako bo moral plačati 6900 evrov kazni.

V noči na soboto pa so na Dolenjskem in v Posavju preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Preizkus alkoholiziranosti so odredili 43 voznikom in kar 10 jih je vozilo pod vplivom alkohola. V centru Novega mesta so preizkus alkoholiziranosti odredili trem voznicam in dvema voznikoma. V litru izdihanega zraka so imeli med 0,51 in 0,92 miligrami alkohola.

V soboto popoldan pa so na cestah Novo mesto-Metlika in Soteska-Čatež opravljali poostren nadzor nad motoristi. Ustavili in kontrolirali so 30 motoristov, med njimi jih je pet vozilo pod vplivom alkohola. Eden od njih je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola.

V Podturnu so ustavili voznika trikolesnika, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. 53-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola.

STA


Najbolj brano