Češki planinec je podlegel poškodbam

V gorski nesreči, ki se je zgodila v nedeljo nad planino Zaprikaj v občini Kobarid, je umrl 35-letni češki pohodnik. Na strmem kamnitem pobočju mu je namreč zdrsnilo, zaradi česar je padel po pobočju in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

 Včeraj popoldne se je zgodila gorska nesreča nad planino Zaprikraj Foto: Pu Nova Gorica
Včeraj popoldne se je zgodila gorska nesreča nad planino Zaprikraj Foto: Pu Nova Gorica

PRIMORSKA > Češka državljana, stara 35 in 21 let, sta opravila planinsko turo iz smeri planine Zaprikraj na gorske vrhove Vršič in Kal v Krnskem pogorju. Pohodnika sta sestopala po brezpotju v smeri tamkajšnjih planin Zaprikraj in Preddolina, na strmem kamnitem pobočju nad planino Zaprikraj je 35-letnemu češkemu pohodniku zdrsnilo, zaradi česar je padel po pobočju in negiben obležal med skalovjem.

Drugega nepoškodovanega 21-letnega češkega pohodnika so pozneje v dolino pospremili pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin. Poleg tolminskih gorskih reševalcev je na kraj nesreče prišla tudi dežurna helikopterska ekipa z Brnika z zdravnikom in policistom gorske policijske enote.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o zadevi podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Motoristka se je poškodovala

Včeraj okoli 9.20 sta na cesti med Podgradom in Hrušico trčili osebni vozili in motocikel. Pri tem se je poškodovala voznica motornega kolesa. Oskrbeli so jo reševalci iz Ilirske Bistrice in jo odpeljali v izolsko bolnišnico. Posredovali so tudi gasilci PGD Ilirska Bistrica.

Kolesarka se je poškodovala

Včeraj okoli 17. ure je pri kampu Koren v Kobaridu padla kolesarka in se poškodovala. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj dogodka in oskrbeli ponesrečeno kolesarko, do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ki so jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Vozilo pristalo na strehi

Malo pred 16. uro se je na cesti Dolenja Trebuša-Stopnik osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci iz PGD Tolmin so ob prihodu na kraj nesreče zavarovali območje, odklopili akumulator vozila, nevtralizirali razlite tekočine ter obrnili vozilo nazaj na kolesa. V nesreči so se štiri osebe lažje poškodovale. Oskrbeli so jih reševalci iz ZD Tolmin.

NR


Najbolj brano