Pogrešano so našli v globeli

V petek zvečer so svojci policiste obvestili, da na območju naselja Lokovec pogrešajo 60-letno žensko.

Pri iskanju pogrešane je sodeloval tudi policijski helikopter. Foto: Silva Križman
Pri iskanju pogrešane je sodeloval tudi policijski helikopter. Foto: Silva Križman

NOVA GORICA > Policisti so pogrešano začeli takoj iskati. Kljub intenzivnemu iskanju je niso našli, zato so z iskanjem nadaljevali naslednji dan. Iskanje je potekalo na ožjem območju Lokovca in širše okolice, pregledali so ožje in širše območje vasi, bližnjih gozdov in poti, brezna, vodnjake, zapuščene jame … Policistom so se v sobotni iskalni akciji pridružili tudi pripadniki sil za zaščito in reševanje, gasilci PGD Čepovan, člani Zveze vodnikov reševalnih psov Severnoprimorske in vodniki reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije za območje Severnoprimorske regije (skupaj 26 ljudi). Prav tako je bil v iskalno akcijo vključen helikopter slovenske policije. Pogrešane v soboto še niso našli, zato so akcijo pozno popoldne začasno prekinili.

Iskalna akcija se je nadaljevala tudi včeraj. Policistom so se pridružili še CZ HRI iz Nove Gorice, pripadniki DRP Nova Gorica, člani Enote reševalnih psov Tolmin in pripadniki Enote reševalnih psov ZRPS Obala, gasilci PGD Čepovan in PGD Nova Gorica ter lovci LD Čepovan (skupno 50 ljudi).

Včerajšnje iskanje pogrešane osebe je bilo uspešno, saj so jo ob 10.50 uri reševalci CZ HRI Tolmin našli živo, in sicer v globeli, približno sto metrov pod eno od starejših hiš v Lokovcu. Pogrešana je bila nekoliko podhlajena in pri zavesti. Reševalci NMP ZD Nova Gorica so jo nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje oziroma pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti Policijske uprave Nova Gorica se vsem sodelujočim v iskalni akciji zahvaljujejo za izkazano pomoč pri iskanju pogrešane domačinke.

Spletno uredništvo


Najbolj brano