Pogrešanega moškega iščejo že drugi dan

Na širšem območju Livka in zaselka Livške Ravne v Občini Kobarid se danes od jutranjih ur nadaljuje obsežna iskalna akcija za 54-letnim moškim, ki ga svojci pogrešajo od včeraj. Pogrešani je visok 176 centimetrov, ima ovalen obraz in rjave oči ter sive, kratko postrižene lase. Nazadnje je bil oblečen v modre hlače iz jeansa, nosil je črno jakno (windstopper) in bil je obut v nizke športne copate. Pogrešani je včeraj zjutraj odšel v Livek, od takrat pa se svojcem ni več oglasil.

Pogrešani Ivan Hrast
Pogrešani Ivan Hrast 

KOBARID > Policija poziva morebitne očividce oziroma občane, ki bi lahko policistom nudili koristne informacije v zvezi s pogrešano osebo, da pokličejo policiste Policijske postaje (PP) Bovec na telefon 389-68-50, pišejo na elektronski naslov pp_bovec.pung@policija.si, se zglasijo na najbližji policijski postaji oziroma pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Policiste Policijske uprave (PU) Nova Gorica so namreč včeraj popoldne obvestili, da svojci od dopoldanskih ur pogrešajo 54-letnega Ivana Hrasta iz vasi Smast, ki je odšel v naselje Livek. Včeraj okoli 14.30 ure so ob glavni cesti med vasjo Livek in Livške Ravne najden njegov osebni avtomobil znamke VW passat, v njem pa ni bilo pogrešanega. Sorodniki in domačini so 54-letnika včeraj popoldne že iskali, vendar neuspešno.

Takoj po obvestilu je včeraj popoldne vodstvo PP Bovec organiziralo iskalno akcijo. Policistom in policistu s službenim psom so se pridružili tudi domačini, gasilci PGD Kobarid, člani Zveze reševalnih psov Slovenije pri Kinološki zvezi Slovenije in gorski reševalci. Skupno je pogrešanega pomagalo iskati več kot 60 oseb. Iskanje ni obrodilo sadov, zato so akcijo pozno zvečer prekinili.

Tudi v današnjo iskalno akcijo, ki poteka pod vodstvom pomočnika komandirja PP Bovec Roberta Horvata, sodeluje približno 60 oseb. Poleg novogoriških policistov moškega iščejo domačini, gorski reševalci iz Tolmina, Bovca in Ljubljane, člani Zveze reševalnih psov Slovenije in kobariški gasilci.

NR


Najbolj brano